Cine NU va benefia de ECHIVALAREA studiilor. Cati asistenti medicali nu se incadreaza

3

Proiectul de lege privind ECHIVALAREA creditelor obținute de asistentele medicale absolvente de postliceală a fost adoptat.

Legea privind recunoasterea de catre facultatile de medicina si farmacie a creditelor pentru educatie si formare profesionala obtinute de asistentele medicale in invatamantul postliceal sanitar le da mari sperante multor asistenti medicali care vor sa isi continue parcursul profesional si sa fie salarizati la nivel cu colegii lor cu studii superioare.

Cine NU va benefia de ECHIVALAREA studiilor

Sunt insa asistenti medicali care nu vor beneficia de echivalare. E vorba de acei asistenti medicali care NU au diploma de bacalaureat. Asta pentru ca unele scoli profesionale nu au impus cursantilor lor conditia de a avea diploma de bacalaureat.

Cati asistenti medicali nu se incadreaza

In aceasta categorie intra cateva mii de asistenti medicali. Si pentru acestia ar fi o cale de echivalare: prezentarea la examenul de bacalaureat si promovarea acestuia, dupa care le vor fi recunoscute creditele pentru educatie si formare profesionala obtinute in scolile postliceale.

Share.

3 Comments

  1. Buna ziua . Despre asistentii medicali cu liceu sanitar ,diploma bacalaureat si un an postliceala dupa (a fost o forma de echivalare ,dupa revolutie pentru asistentii medicali cu liceu sanitar),ce puteti spune?As ramane recunoscatoare daca cineva mi-ar oferi o informatie .

Leave A Reply