Educatia sexuala predata in licee de catre studentii la Medicina (VIDEO)

2

Studentii de la Medicina demareaza un proiect prin se preda educatia sexuala in licee. In cadrul proiectului se vor aborda doua subiecte principale: metode contraceptive si boli cu transmitere sexuala.

Proiectul are loc in mai multe licee din tara din: Oradea, Timisoara, Craiova, Bucuresti, Targu-Mures, Cluj, Brasov, Sibiu si Iasi.

“In cadrul proiectului “Ramai negativ”, care are un impact local cat si national vom merge in licee si vom atinge doua subiecte: metode contraceptive si boli cu transmitere sexuala. Demaram acest proiect deoarece in ultimii anibolile cu transmietere sexuala HIV si SIDA sunt tot mai prezente pe buzele oamenilor, desi acestia cunosc riscul bolilor cu transmitere sexuala, incercam sa tragem un semnal de alarma asupra acestora.

Avand in vedere ca in perioada adolescentei se creaza personalitatea unui tanar si acest subiect este foarte greu atins sau exista un nivel de dificultate in atingerea acestui subiect, atat in cadrul scolilor cat si in cadrul familiei, am simtit nevoia de a demara acest proiect.

Proiectul are o data nationala, 4-22 aprilie, in care se va desfasura in mai multe centre universitare din Romania: in Oradea, in Timisoara, in Craiova, in Bucuresti, in Tragu-Mures, in Sibiu, in Brasov, in Cluj si in Iasi. Acest proiect apartine FASMR (Federatia Asociatiilor Studentilor in Medicina  in Romania). In concluzie, incercam ca prin informare sa reusim sa prevenim transmiterea acestor boli.”, a spus Florin Bontea coordinator proiect.

Share.