Efectele fumatului: cum arata plamanul dupa numai 60 de tigari

Efectele fumatului: cum arata plamanul dupa numai 60 de tigari (VIDEO)

4

Cei mai multi oameni stiu ca fumatul poate provoca o serie de boli, cum ar fi cancerul pulmonar si boli de inima.

Profesorul Ryan Au din Hong Kong a fost atat de preocupat de faptul ca elevii sai au inceput sa fumeze, incat a facut o demonstratie care arata efectele care le provoaca fumatul la niste plamani de porc.

Ryan Au este un profesor de la Spitalul  Yan Chai Tung Chi Ying Memorial School din Hong Kong.

Demonstratia prezinta doi plamani de porc sanatoasi. Apoi, unul dintre plamani este umflat cu aer curat si celalalt cu fumul de la 60 de tigari. La sfarsitul experimentului, profesorul   Ryan Au deschide traheea ambilor plamani. Plamanii fara fum este perfect sanatos, de culoare roz, iar plamanii care este imbibat in fum este negru si carbonizat, in aparenta.

fumatul

Fumatul afecteaza culoarea plamanilor

Desigur, fumatul afecteaza culoarea plamanilor, dar ceea ce este socant este cat de repede se intampla acest lucru dupa doar 60 de tigari. Multi fumatori fumeaza un pachet de tigari pe zi – adica 20 de tigari. Deci, dupa trei zile, asa arata plamanii unei persoane care fumeaza un pachet de tigari pe zi.

Fumatul cauzeaza mai mult de un miliard de decese la nivel mondial

Fumatul si sanatatea:  au existat mai mult de un miliard de decese legate de tutun la nivel mondial, iar acest numar ar trebui sa creasca la 1,6 miliarde in urmatoarele doua decenii.

In ciuda eforturilor depuse de multe organizatii de sanatate publica pentru a avertiza oamenii de efectele fumatului, fumatul este inca in crestere.

sursa:  MedicalDaily

Share.

4 Comments

  1. Noi vindem ceea ce credem a fi cele mai bune tigari electronice disponibile in Romania. Vindem cele mai populare tigari electronice de calitate: iVIP, Ego W, CE4 Plus, DSE901. Suntem importatori unici ai brandului Vipercig. Comanda la telefon: 0722.508.666

  2. Pingback: Mit sau adevar: Fumatul chiar creeaza dependenta?

  3. Intrebarea mea pentru tine este: Ce ai alege dintre o tigara care sa nu-ti expuna sanatatea in niciun fel si sa te ajute sa economisesti sute de lei lunar, fara a te priva de placerea actiunii de a „fuma”, si o tigara obisnuita?
    Suntem in era alternativelor, iar aceasta este cea mai buna dintre toate. Tigara electronica este inovatia secolului si n-ai voie sa ratezi aceasta oferta. Achizitioneaza-ti acum tigara electronica potrivita gusturilor tale de la http://www.tigaraelectronica.tv.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.