Efectul de bumerang al unor contestatii la rezidentiat

Efectul de bumerang al unor contestatii la rezidentiat

0

Nemultumiti dupa concursul de rezidentiat 2015? Candidatii au posibilitatea contestatiilor, care pot conduce la anularea unor intrebari si, implicit, puncte acordate! Pentru toti, indiferent daca au contestat sau nu grila!

Contestatii la concursul de rezidentiat 2015: ai fax?

Eventualele contestatii privind raspunsurile corecte pot fi depuse de candidati in termen de 24 de ore din momentul transmiterii grilelor in salile de concurs,  la sediul comisiei locale de concurs. Aici insa sunt si nuante, adaugate de fiecare UMF.

“Contestatiile se adreseaza Comisiei Locale si se depun la sediul din Craiova, str. Petru Rares nr. 2 sau se transmit prin fax la numarul 0251-593.077“, a anuntat, de pilda, UMF Craiova. “Contestatiile se adreseaza Comisiei Locale si se depun la Registratura UMF „Gr. T. Popa” pana in data de 16 noiembrie 2015 sau se transmit prin fax la numarul 0232-301640, a anuntat si universitatea ieseana.

Comisia locala de rezidentiat analizeaza si comunica raspunsurile corecte ramase definitive, in termen de 48 de ore de la expirarea termenului de depunere a acestor contestatii. Comunicarea grilei corecte ramase definitiva se face prin publicarea pe pagina de internet a UMF si prin afisarea la sediul comisiei locale de concurs si constituie raspuns la aceste contestatii.

Ce li se poate intampla unora chiar daca nu au contestat grila cu raspunsuri?

Atentie! in urma analizarii contestatiilor si stabilirii grilei corecte ramase definitiva, punctajele comunicate in sali pot suferi modificari.

Daca in urma contestarii intrebarilor, comisia apreciaza ca exista intrebari care prezinta vicii de formulare, aceste intrebari sunt anulate, fapt care duce la anularea punctelor acordate la intrebarile respective, pentru toti candidatii.

Prelucrarea rezultatelor stabilite in urma aplicarii grilei corecte ramase definitiva se face de catre o comisie de specialisti propusi de comisia locala de rezidentiat si desemnati de rector. Grila corecta ramasa definitiva este aplicata tuturor candidatilor de la domeniul respectiv, indiferent daca au contestat sau nu grila cu raspunsuri anuntata in salile de concurs.

Clasificarea, dupa aplicarea grilei corecte ramase definitiva

Clasificarea pe domenii rezulta prin unificarea electronica a rezultatelor stabilite in urma aplicarii grilei corecte ramase definitiva, pe fiecare centru universitar in care a fost organizat concursul. Universitatile de medicina si farmacie au obligatia de a transmite, in format electronic, Ministerului Sanatatii, cu cel putin 24 de ore inainte de afisare, clasificarile definitive, in vederea emiterii ordinului ministrului sanatatii de confirmare a rezultatelor.

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.