Eforturi sustinute pentru salvarea victimelor accidentului din satul Cerna, judetul Gorj

Eforturi sustinute pentru salvarea victimelor accidentului din satul Cerna, judetul Gorj

1

smurdMisiunea de salvare a victimelor accidentului produs în această dimineaţă în satul Cerna, din judeţul Gorj s-a finalizat.

Având în vedere numărul victimelor înregistrate, încă de la primirea apelului prin 112 transmis de un cetăţean care la ora 05:41 se afla în zona incidentului, s-a activat Planul Roşu de intervenţie, astfel că, pentru gestionarea situaţiei, au fost solicitate forţe şi mijloace din judeţele limitrofe.

La faţa locului s-a deplasat de urgenţă comandantul operaţiunilor de salvare, prim-adjunctul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă al judeţului Gorj, care a coordonat misiunea de intervenţie la care au fost angrenaţi peste 40 de pompieri militari aparţinând echipajelor inspectoratelor judeţene pentru situaţii de urgenţă din judeţele Gorj, Mehedinţi şi Caraş-Severin.

Au fost trimise 3 echipaje de descarcerare, 10 ambulanţe şi 2 elicoptere SMURD

La locul accidentului au fost trimise şi 3 echipaje de descarcerare. Forţelor serviciilor profesioniste pentru situaţii de urgenţă le-au venit în sprijin 10 ambulanţe (7 din cadrul serviciilor de ambulanţă din judeţele menţionate anterior şi 3  S.M.U.R.D.), respectiv 5 elicoptere aparţinând Inspectoratului General de Aviaţie (1 elicopter tip MI 17 – cercetare şi eventuală evacuare şi 2 elicoptere S.M.U.R.D. tip EC 135 din Craiova şi Arad).

Astfel, un prim elicopter ce participa la misiunile de stingere a incendiilor de pădure din Parcul Naţional Domogled – Valea Cernei a efectuat un prim zbor de recunoaştere a zonei şi evaluare a situaţiei, la scurt timp după producerea evenimentului rutier.

sursa: www.ms.ro

Share.

1 Comment

  1. Pingback: Recomandari privind perioadele cu temperaturi foarte ridicate

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.