Ejacularea precoce: ce este şi cum se tratează

Ejacularea precoce: ce este şi cum se tratează

1

ejaculare-precoceEjacularea înseamnă punctul culminant al plăcerii sexuale, dar cand aceasta se întâmpla prea repede, atunci avem de a face cu ejacularea precoce.

Ejacularea precoce nu este dată de timpul în care un barbat termină partida de sex, ci de controlul actului în sine.

Bărbatul care nu are această problemă poate amâna momentul ejaculării, însă un bărbat care suferă de ejaculare precoce are reflexul incontrolabil.

Bărbaţii care au probleme încă de la începutul vieţii lor sexuale  suferă de ejaculare precoce primară, iar cei care ajung în acel punct după o perioadă de ejaculare normală suferă de ejaculare precoce secundară.

Unul din trei bărbaţi suferă de ejaculare precoce

Unul din trei bărbaţi suferă de ejaculare precoce şi doar 8% dintre ei reuşesc să discute problema cu un specialist. Din păcate, unele studii arată că de cele mai multe ori partenera care ştie că bărbatul ei are această problemă nu deschide subiectul, de teamă că el se va ruşina.

Ejacularea precoce:

  1. Generalităţi ejaculare precoce
  2. Cazuzele ejacularii precoce
  3. Tratarea ejaculării precoce

Cauzele ejaculării precoce

Cauzele ejaculării precoce sunt de două tipuri: fizice şi psihologice.

Cauzele fizice ale ejaculării precoce sunt cauzate de fimoza, inflamarea uretrei, atunci când prepuţul este prea strâmt şi nu se poate retrage încât glandul să fie complet descoperit.

Cauzele psihologici ale ejaculării precoce  sunt mai degrabă legaţi de teama că el nu se va ridica la aşteptările femeii cu care face sex, deci va avea parte de o partidă sexuală eşuată. Iar din cauză că se teme că va dezamăgi îşi poate pierde controlul şi atunci va ejacula precoce. Şi oboseala poate fi un factor important în acest caz, la fel şi tensiunea emoţională cauzate de problemele din relaţie sau de experienţele sexuale neplăcute din trecut.

Tratarea ejaculării precoce

Primul pas pe care îl puteţi face în acest caz, este să discutaţi împreună cu partenera voastră despre ejacularea precoce.

Ejacularea precoce nu este, în cele mai multe cazuri numai problema bărbatului, femeia putând fi un adevărat sprijin pentru acesta.    Nu este doar a bărbatului, ci este a amândurora, iar tu, în calitate de iubită, poţi fi un adevărat sprijin pentru el.

Când un bărbat se confruntă cu ejacularea precoce are nevoie să ştie că nu este vina lui şi că nu dezamăgeşte prin această problemă.

Un alt lucru pe care îl puteţi face este să faceţi sex mai des, astfel ejacularea precoce ar putea fi amânată – cu cât un bărbat termină mai des, cu atât va dura mai mult.

O soluţie este ca bărbatul să fie foarte atent la ceea ce simte în timpul partidei de sex şi să se oprească ori de câte ori simte că se apropie de acel moment. Atunci trebuie să reia partida după ce senzaţia de apropiere a ejaculării precoce dispare. O altă soluţie ar fi să apese cu două degete baza penisului când se apropie de climax.

Dacă tehnicile simple nu funcţionează, atunci puteţi merge la un medic care îi va prescrie un tratament pentru ejacularea precoce.

 sursa: http://www.unica.ro

Share.

1 Comment

  1. Un supliment eficient utilizat din ce in ce mai mult in ultima perioada pentru tratamentul ejacularii precoce este Climax Control. Produsul se gaseste pe climaxcontrol.ro si nu e chiar asa scump:)

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.