Emisiile de dioxid de sulf care sunt produse la arderea cadravelor contaminate de coronavirus ating niveluri alarmante in Wuhan

1

Datele oferite de serviciul de meteorologie Windy.com arata cantitati mari de dioxid de sulf (SO2) – un gaz incolor, iritant al mucoaselor, cu un miros intepator si gust acrisor – deasupra orasului Wuhan.

Hartile prin satelit din ultimele zile au aratat niveluri alarmante de SO2 in jurul Wuhan, orasul chinez unde a inceput focarul de coronavirus..

In plus, au existat niveluri ridicate de dioxid de sulf in orașul Chongqing, care se afla si sub carantina.

Oamenii de stiinta spun ca dioxidul de sulf este produs atunci cand corpurile sunt incinerate si, de asemenea, cand incinerarea deaeurilor medicale.

China a declarat ca trupurile victimelor coronavirusului ar trebui sa fie incinerate in funeraliile cu foc mic pentru a preveni adunarile mari de fum. 

Comisia Nationala de Sanatate a tarii a declarat la inceputul acestei luni ca corpurile ar trebui sa fie „incinerate aproape si imediat”.

In plus, au existat afirmații repetate – deși nu au fost verificate – ca oficialii ascund un numar mai mare decat cel raportat de incinerari in masa.

Nivelurile ridicate de dioxid de sulf din Wuhan ar fi in concordanta cu un numar mare de incinerarii din oras.

O harta a serviciului meteorologic cu sediul în Cehia Windy.com a aratat niveluri de dioxid de sulf in Wuhan, de 1.350 micrograme pe metru cub (µg / m3) in weekend.

Pentru comparatie, Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) spune ca nu trebuie depasita o doza de 500 pg / m3 mai mult de 10 minute.

Guvernul Regatului Unit considera ca o concentrație de 533 µg / m3 de 15 minute este „ridicata”.

Conform harții, nivelurile de SO2 au fost mai scazute astazi, dar Wuhan și Chongqing au ramas in evidenta in comparatie cu o mare parte din China.

Wuhan rămâne în blocaj cu 11 milioane de oameni in carantina, ceea ce inseamna ca rapoartele din oras sunt greu de verificat.

Organizatia Mondiala a Sanatatii spune ca expunerea ridicata sau prelungita la dioxidul de sulf poate provoca „riscuri grave pentru sanatate”. 

Gazele pot juca un rol în problemele de sanatate precum astmul, inflamatia pulmonară și functia pulmonara redusa, spun specialistii.

„SO2 poate afecta sistemul respirator si functiile plamanilor si provoaca iritarea ochilor”, spune OMS. 

‘Inflamația tractului respirator provoacă tuse, secreție de mucus, agravarea astmului și bronșită cronică și face oamenii mai predispuși la infecții ale tractului respirator. 

„Spitalele de boală cardiacă și mortalitatea cresc în zilele cu niveluri mai mari de SO2. 

„Când SO2 se combină cu apa, formează acid sulfuric; aceasta este principala componentă a ploilor acide, care este o cauză de defrișare. ” 

Numarul deceselor cauzate de virus a crescut ieri cu 97, cea mai mortala zi de la inceputul focarului.

Alti 3.062 de cazuri au fost raportate ieri în China – o crestere cu 15% fata de sambata, care a pus capat unei serii de scaderi zilnice.

Cea mai recentă crestere a cifrelor a diminuat sperantele ca reactia Chinei in domeniul sanatatii publice ar putea functiona.

Cresterea cifrei de decese a Chinei vine pe masura ce milioane de oameni se intorc astazi la munca după o vacanta extinsa de Anul Nou.

Drumurile din Beijing și Shanghai au avut un trafic semnificativ mai mare decat in ​​ultimele zile, iar orasul Guangzhou reia transportul public normal astazi.

Zeci de milioane de oameni din provincia Hubei nu s-au intors la munca, intrucat provincia din centrul focarului a ramas sub carantina.

 

Share.

1 Comment

  1. Pingback: Emisiile de dioxid de sulf care sunt produse la arderea cadravelor contaminate de coronavirus ating niveluri alarmante in Wuhan • VoxMedical | Viata si sanatate

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.