Erectia de dimineata – ce o provoaca? Ce este erectia nocturna?

0

Erectia de dimineata a penisului afecteaza barbatii din intreaga lume, inlusiv pe nenascutii din burta mamelor si este un fenomen fiziologic. Desigur, exista si partea feminina in cazul careia nu se discuta atat de des despre erectia clitoridiana nocturna.

Ce provoaca erectia?

Erectia penisului apare ca raspuns la anumite efecte complexe din sistemul nervos si a glandelor endocrine ale omului. Atunci cand exista excitatie sexuala, in creier se produce un fenomen care declanseaza suplimentarea vaselor de sange din penis, permitand patrunderea sangelui in penis.

Mai multi hormoni sunt implicati in influentarea mesajelor din creier, precum testosteronul. Acelasi mecanism apare si fara implicarea creierului printr-o actiune reflexa a maduvei spinarii. Acest fapt explica de ce oamenii cu probleme ale maduvei spinarii pot avea erectie.

Ce este erectia nocturna?

Erectia nocturna apare in timpul fazei REM a somnului (faza in care oamenii viseaza). Acestea apar atunci cand anumite zone ale creierului sunt activate, inclusiv zone responsabile pentru stimularea nervilor parasimpatici, suprimand nervii simpatici si umezind zonele care produc serotonina.

Motivul pentru care barbatii se trezesc de obicei cu erectie poate fi reprezentat de faptul ca oamenii se trezesc, in mod normal, in faza REM a somnului.

Avand in vedere ca in tmpul noptii exista mai multe cicluri ale fazelor somnului, barbatii pot avea pana la cinci erectii pe noapte care pot dura intre 20 si 30 de minute. Exista si la femei acelasi fenomen. In faza REM a somnului, vasele de sange din vagin sunt mult mai bine vascularizate.

Care este scopul erectiilor de dimineata?

A fost sugerat faptul ca erectia de dimineata i-ar putea avertiza pe barbatii ca vezica urinara s-a umplut in timpul noptii, fapt ce ar putea explica de ce erectia dispare imediat dupa urinare.

Ce inseamna daca acestea nu apar?

Pierderea erectiilor nocturne poate fi un indicator foarte bun al disfunctiei erectile. Se poate intampla in cazul diabeticilor, de exemplu, care nu au erectii dimineata din cauza fluxului sanguin scazut din zona penisului.

sursa

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.