Estetică dentară performantă, încă din facultate (VIDEO)

Estetică dentară performantă, încă din facultate (VIDEO)

0

DenTim 2014, un binecunoscut eveniment din domeniul medicinei dentare, a adus în atenția participanților la a opta ediție metode noi de estetică dentară. Congresul Internaţional pentru studenţi şi tineri medici derulat la Timișoara  a oferit ocazia actualelor și viitoarelor cadre medicale să îşi exprime observaţiile şi cunoştinţele asimilate în domeniul medicinei și esteticii dentare și să înveţe lucruri noi din partea unor medici dentişti cu o vastă experienţă profesională. Estetica dentară este azi unul dintre cele mai active domenii în medicină.

Estetică dentară performantă: “Congresul internațional de medicină dentară pentru studenți și tineri medici a ajuns, într-adevăr, la cea de-a opta ediție, putem spune că avem cei șapte ani de acasă în materie de experiență. Noi rugăm studenții și participanții în fiecare an să ne ofere un feedback cu întrebări țintite, pentru a crește, de la an la an, valoarea congresului. Ca noutate, putem spune că avem mai multe workshop-uri care au o aplicabilitate directă în cadrul stagiilor de la noi din facultate, sau în cabinetele de medicină dentară private, pentru tinerii doctori absolvenți”, spune Adrian Stan, vicepreședintele Asociației Studenților la Medicină Dentară Timișoara.

estetita dentara

Estetică dentară performantă: “Mai întâi, că workshop-ul este parte integrantă a congresului, a celei de-a opta ediții a congresului DenTim,  deja de tradiție, organizat de studenții din universitatea noastră, Facultatea de Medicină Dentară și, concret, au fost mai multe workshop-uri, acesta este în cadrul disciplinei de estetică dentară, și, concret, în cazul lui experimentăm pentru prima oară în Timișoara învățăm studenții un nou stil de stratificare, de restaurare a dinților cu ajutorul rășinilor compozite, așa numitul brand deja cunoscut Style italiano, care se utilizează doar pacități de material și se utilizează un set de instrumentar specific esteticii dentare tocmai pentru a pune la îndemâna practicienilor, în general, o modalitate mai ușoară, mai facilă de obținere a unor rezultate estetice superioare”, spune conf. dr. Anca Silvia Vâlceanu, coordinator Disciplina Estetică Dento-Facială.

estetita dentara

Estetică dentară performantă: “Această modalitate de stratificare a fost introdusă pentru prima oară și prezentată în România abia anul trecut, deci studenții din anii trecuți care au terminat facultatea nu au beneficiat de acest stil de stratificare, de acest Style italiano și pentru ei este ceva cu totul nou. În cursul stagiilor clinice la disciplină noi facem diferite tehnici de stratificare, dar tehnica asta nu am ajuns încă să o facem, deci e prima oară, practic este, cum spuneam, o manevră extracurriculară  care se adresează în aceeași măsură studenților, dar și medicilor tineri sau celor maturi, care nu au ajuns încă să audă sau să vadă cum se lucrează concret”, mai spune conf. dr. Anca Silvia Vâlceanu.

autor: DELIA SESCU BARBU

GALERIE FOTO:

 

Share.

Comments are closed.