Eveniment la Timisoara destinat persoanelor cu diabet zaharat

Eveniment la Timisoara destinat persoanelor cu diabet zaharat

0

”Ce stim despre neuropatia diabetica?” este denumirea unei conferinte organizate joi, 26 februarie, la Timisoara si care este destinata persoanelor cu diabet zaharat – participarea este gratuita! Neuropatia diabetica si piciorul diabetic sunt unele dintre cele mai frecvente si severe complicatii invalidante ale diabetului zaharat.

Potrivit Organizatiei Mondiale a Sanatatii, mai mult de jumatate din persoanele diagnosticate cu diabet zaharat dezvolta, la un moment dat, neuropatie diabetica. Desi este o afectiune cu o evolutie rapida, conducand la ulceratii si amputatii ale membrelor inferioare, neuropatia diabetica si piciorul diabetic pot fi prevenite prin respectarea unor principii simple, iar diagnosticarea precoce a acestora este esentiala.

In funtie de gradul de deteriorare al nervilor periferici, simptomele neuropatiei diabetice pot varia de la durere puternica, resimtita la nivelul membrelor inferioare, senzatie de amorteala a extremitatilor, pana la probleme ale sistemului digestiv, dificultati la urinare si probleme cardiace. Chiar daca la anumite persoane aceste simptome pot fi de intensitate medie, ele nu trebuie sub nicio forma ignorate.

La conferinta pot participa persoane cu diabet zaharat, dar si persoane interesate de aceasta afectiune

Pentru o cat mai buna informare cu privire la severitatea si consecintele neuropatiei diabetice si ale piciorului diabetic, Societatea de Neuropatie Diabetica – Neurodiab, organizeaza in Timisoara conferinta informativa „Ce stim despre neuropatia diabetica”.

Evenimentul va avea loc de la ora 17, la Centrul Regional de Afaceri Timisoara, sala Timis-Mures A (Bulevardul Eroilor de la Tisa nr. 22), iar participarea este gratuita, in limita locurilor disponibile.

Lectori:
– dr. Bogdan Timar – medic specialist diabet, nutritie si boli metabolice
– dr. Monica Marazan – medic primar diabetologie pediatrica
– dr. Olivia Britcan – medic rezident cardiologie
– dr. Loredana Alexandru – medic rezident endocrinology
– dr. Dalea Mihaela – medic rezident diabet, nutritie si boli metabolice.

La eveniment pot participa persoane cu diabet zaharat, apartinatori si persoane interesate de diabetul zaharat si neuropatia diabetica. Manifestarea este structurata sub forma unei conferinte interactive de doua ore in cadrul careia se doreste abordarea interdisciplinara a neuropatiei diabetice. In finalul evenimentului se vor efectua testari gratuite de glicemie si risc de ulceratie a piciorului diabetic.

Conferintele de informare si educare a persoanelor cu diabet zaharat – istoric

Conferintele de informare si educare a persoanelor cu diabet zaharat „Ce stim despre neuropatia diabetica?” sunt organizate la nivel national de catre Societatea de Neuropatie Diabetica – Neurodiab si urmaresc cresterea nivelului de informare si educare a pacientilor cu diabet zaharat in ceea ce priveste preventia, diagnosticul precoce si controlul complicatiilor acestei afectiuni. in anii 2013 si 2014 au avut loc 25 de intalniri “Ce stim despre Neuropatia Diabetica” si au beneficiat de informare peste 1600 de pacienti.

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.