Evoluția medicală a lui Leo Iorga: tumora a fost înlăturată complet

Evoluția medicală a lui Leo Iorga: tumora a fost înlăturată complet

0

Spitalul Monza, coordonată de Dr. Sergiu Stoica (neurochirurg), a anunțat că evoluția după intervenția neurochirurgicală a lui Leo Iorga este fără incidente.

Colaj RMN pre si post operator 3Artistul a fost operat vineri, 9 mai, având o tumoră —de aproximativ 3 cm în diametru— localizată în aria motorie care comandă mișcarea mâinii și a piciorului de pe partea dreaptă. Astăzi (sâmbătă, 10 mai), Leo Iorga a fost transferat de la terapie intensivă pe secție.

Leo Iorga este în aceeași stare neurologică ca înainte de operație — are o mică scădere de forță musculară pe piciorul drept cauzată de edem. Țesutul muscular nefiind afectat, acesta se va recupera ulterior. Analizele de laborator sunt normale, iar RMN-ul de control (vezi colajul foto ) făcut astăzi dimineață —care e cel mai important— arată că nu mai există rest de tumoră și nici alte complicații (cheaguri de sânge, hemoragii sau altele). Vom continua să îl supraveghem zilele următoare”, a spus Dr. Sergiu Stoica (neurochirurg, BRAIN Institute).

În funcție de analizele anatomo-patologice, oncologii vor stabili dacă —și pentru ce perioadă—este necesară radioterapia. Ulterior, la aproximativ o lună, se va reface un RMN de control.

Pe lângă tratamentul medicamentos pentru edemul cerebral, parte din recuperare va fi gimnastica medicală și kinetoterapia.

În aproximativ două săptămâni, Leo Iorga va putea să își reia activitatea.

Echipa care l-a operat pe Leo Iorga a fost formată din următorii medici: Dr. Sergiu Stoica (neurochirurg), Dr. Mihai Crăciun (neurochirurg) și Dr. Anca Vișan (neuro-anestezist).

 

 

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.