Examenul pentru titlul de specialist - arondarea candidatilor

Examenul pentru titlul de specialist – arondarea candidatilor

0

In atentia medicilor, dentistilor si farmacistilor rezidenti! Ministerul Sanatatii a publicat miercuri, 4 martie, arondarea candidatilor admisi pentru examenul pentru titlul de specialist, pe centre universitare medicale si pe specialitati, pentru medicii, medicii dentisti si farmacistii care finalizeaza pregatirea in specialitate pana la data de 15 aprilie 2015. Sesiunea de examen va avea loc incepand cu 24 martie 2015 (click pe imagine si apasati pe Expand the image – simbolul din dreapta sus).

arondare

La examenul pentru titlul de specialist se pot prezenta:

– Medicii, medicii dentisti si farmacistii rezidenti, inclusiv cadrele didactice si de cercetare stiintifica medicala, confirmate in rezidentiat, care pana la data de 15 aprilie 2015 incheie stagiul de pregatire (inclusiv audierea cursurilor-conferinta), conform curriculelor aprobate pentru fiecare specialitate;
– Medicii, medicii dentisti si farmacistii rezidenti, inclusiv cadrele didactice si de cercetare stiintifica medicala, confirmate in rezidentiat, care au incheiat stagiul de pregatire si nu au sustinut acest examen sau nu l-au promovat in sesiunile anterioare. Prezentarea la examen se face cu respectarea prevederilor Ordonantei Guvernului nr.18/2009 privind organizarea si finantarea rezidentiatului, cu modificarile si completarile ulterioare, respectiv in termen de maximum 5 ani de la data incheierii programului de pregatire.
– Medicii, medicii dentisti si farmacistii specialisti sau primari care au efectuat cu aprobarea Ministerului Sanatatii, pregatire in vederea obtinerii celei de-a doua specialitati si care pana la data de 15 aprilie 2015, incheie stagiul de pregatire in noua specialitate;
– Medicii, medicii dentisti si farmacistii, care au efectuat specializare prin Ministerul Educatiei Nationale si care finalizeaza pregatirea pana la data de 15 aprilie 2015.

Listele definitive ale candidatilor la examenul pentru titlul de specialist, in 19 martie

La examenul pentru titlul de specialist se mai pot prezenta prin derogare de vechime, in conditiile prevazute de Ordonanta Guvernului nr. 18/2009 cu modificarile si completarile ulterioare, si candidatii care incheie stagiul de pregatire in perioada cuprinsa intre 16 aprilie 2015 si pana la 15 octombrie 2015, inclusiv. Dosarele depuse pentru aprobarea derogarilor vor include recomandarea coordonatorului in rezidentiat.

Listele definitive ale candidatilor la examenul pentru titlul de specialist, pe centre universitare si specialitati, precum si clinicile de examen, presedintii comisiilor, data și ora de prezentare a candidatilor pentru sustinerea examenului, se vor afisa pe site-ul www.ms.ro, in 19 martie 2015.

Rezidentilor care nu se prezinta la examenul pentru titlul de specialist (cu exceptia celor care au aprobarea Ministerului Sanatatii de prelungire a stagiului de rezidentiat) sau nu promoveaza examenul de specialist, le inceteaza stagiul de pregatire in rezidentiat la finalizarea pregatirii.

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.