Iată cum vor să doboare un record mondial

Există un erou în fiecare din… 12.000 de români. Iată cum vor să doboare un record mondial

0

Românii vor să învețe să salveze o viață ! Până acum, peste 5.900 persoane și-au anunțat prezența la tentativa de record mondial de la finalul lunii mai, de pe Arena Națională din București.

Doritorii sunt așteptați și în continuare să se înscrie la evenimentul organizat de Societatea de Salvare București și Serviciul de Ambulanță București Ilfov, pe pagina de Internet www.recordpentruviata.ro. Primii 12.000 de participanți înscriși vor fi alertați prin intermediul aplicației Există un Erou în fiecare dintre voi de fiecare dată când o persoană va fi în stop cardiorespirator în apropierea lor!

“Ceea ce este cu adevărat motivant și demn de luat în considerare este faptul că peste 25% dintre aceștia (cei înscrişi – n.r.) sunt victime colaterale ale unui stop cardiorespirator în familie sau în cercul de cunoștințe”, transmit organizatorii.

La evenimentul ‘Record pentru viață — 110 ani de SALVARE a VIETII’, fiecare participant va aplică pe un manechin procedura standard de 30 compresii cardiace și 2 insuflări pulmonare. Vor fi prezenți și 600 de instructori atestați. Performanța cursanților va fi recunoscută ca record mondial de către specialiștii Guinness World Records. În acest sens, un reprezentat GWR va fi prezent pe Arena Națională în ziua recordului.

Cursanții români încearcă să se autodepășească, exact în anul în care Salvarea împlinește 110 ani de existență. O performanță similară a fost înregistrată în Cartea Recordurilor în 27 iulie 2011, când 7.402 români au învățat simultan cum să facă resuscitare și să acorde primul ajutor. Recordul s-a înregistrat pe stadionul Dinamo Bucuresti și s-a intitulat “Salvăm vieți și intrăm în Cartea Recordurilor”.

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.