Exista un erou in fiecare dintre voi: pe smartphone!

Exista un erou in fiecare dintre voi: pe smartphone!

0

O aplicatie mobila care serveste la alertarea voluntarilor, un instrument unic de salvare in Romania! Societatea de Salvare Bucuresti si Serviciul de Ambulanta Bucuresti-Ilfov au lansat aplicatia mobila Exista un erou in fiecare dintre voi. Aplicatia mobila, sustinuta de Orange, este disponibila pentru sistemele de operare iOS si Android.

erouCum functioneaza aplicatia Exista un erou in fiecare dintre voi?

– Atunci cand in urma unui apel la 112, la Serviciul de Ambulanta Bucuresti-Ilfov se inregistreaza o urgenta de cod rosu sau cod galben, adresa si detaliile cazului sunt preluate automat.
– Voluntarii inscrisi in program aflati pe o raza de maxim 1000 de metri fata de locul in care s-a inregistrat urgenta sunt alertati de catre dispeceratul Serviciului de Ambulanta prin intermediul aplicatiei de smartphone.
– Pe telefon primesc detalii despre urgenta, adresa si pozitia pe harta interactiva. Astfel, pot decide mai usor daca au timp sa ajunga.
– Dupa ce accepta cazul, se deplaseaza catre locul urgentei, acorda primul ajutor, pot transmite dispeceratului informatii utile referitoare la caz sau pot chiar comunica cu alti voluntari din zona. in acelasi timp, au la dispozitie si numere de telefon pentru a comunica direct cu dispecerul programului din cadrul Serviciului de Ambulanta Bucuresti-Ilfov.
– Dupa acordarea primului ajutor si in momentul in care cazul este predat echipajului de urgenta, voluntarul va raporta acest lucru prin aplicatie odata cu numarul masinii si starea victimei.
– in tot acest timp, dispecerul alocat pe acest program are acces la anumite informatii din interfata de monitorizare si control a coordonatorului, precum o harta in timp real cu urgentele si pozitionarea voluntarilor si are posibilitatea de a edita locatia cazului atunci cand aceasta este actualizata. in plus, coordonatorul programului are statistici actualizate in timp real referitoare la cazuri, timp de raspuns si detalii despre activitatea voluntarilor.

”Intotdeauna, in urgentele prespitalicesti din Bucuresti si Ilfov, exista un dezechilibru intre numarul solicitarilor si cel al resurselor disponibile. Prin programul Exista un erou in fiecare dintre voi, voluntarii inscrisi in program, anterior pregatiti si atestati in prim ajutor de catre Societatea de Salvare Bucuresti, actioneaza ca first responderi pentru urgentele de cod rosu si galben din locurile publice, pana la sosirea echipajului medical specializat. Aici intervine aplicatia Exista un erou in fiecare dintre voi”, precizeaza dr. Cristian Grasu, presedintele Societatii de Salvare Bucuresti.

Potrivit dr. Cristian Grasu, in orice urgenta de cod rosu sau galben, actiunea in primele 5 minute de la alertare face diferenta intre viata si moarte. Desi o inima poate fi repornita si dupa 30 de minute de stop cardio-respirator, leziunile la nivel cerebral sunt ireversibile – de aceea Exista un erou in fiecare dintre voi este atat de important: ”Prin intermediul aplicatiei Exista un erou in fiecare dintre voi, victimele sunt localizate rapid, voluntarii cei mai apropiati sunt alertati instantaneu si sansele de recuperare sunt mult mai mari. Eroii exista, haideti sa-i descoperim impreuna!”

Inscrierea in programul de voluntariat se poate face direct prin aplicatia Exista un erou in fiecare dintre voi, ulterior descarcarii acesteia din App Store sau Google Play sau online pe www.existaunerou.ro, pentru cei care nu au smartphone.

Cum te inscrii in proiectul Exista un erou in fiecare dintre voi?

Completezi formularul de inscriere in proiectul Exista un erou in fiecare dintre voi – aici
Esti sunat pentru confirmare prezenta la cursul de prim ajutor, semnezi contractul de voluntariat inainte sau in aceeasi zi in care vii la cursul de prim ajutor.
Promovezi cursul de prim ajutor cu minim 7, confirmi promovarea cursului de prim ajutor coordonatorului programului si iti schimbi parola accesand linkul primit pe e-mail, arata www.existaunerou.ro.
In momentul in care esti disponibil pentru participarea la programul Exista un erou in fiecare dintre voi, te loghezi pe www.assb.ro, accesezi rubrica “Exista un erou in fiecare dintre voi”, actualizezi intervalul orar in care esti disponibil si locatia ta, mutand cursorul pe harta pana ajungi la adresa exacta. Actualizarea trebuie facuta de fiecare data cand schimbati locatia si doriti sa fiti contactati.
Cand primesti alerta cu nume, varsta, sex si locaţia victimei, evaluezi distanta si pleci imediat spre caz.

ajutor pr
Daca nu ai destule informaţii despre locatie, suni la 021.201.51.04 pentru a obtine mai multe detalii. La ajungerea la caz, te asiguri, asiguri victima, evaluezi victima si suni la medicul coordonator la numarul 021.201.51.02 daca starea pacientului este grava. in caz de stop cardio-respirator, incepi manevrele de resuscitare si rogi pe cineva sa te ajute cu apelul in dispecerat pentru a mentine permanent legatura cu medicul coordonator. Daca nu este o urgenta de grad 0, acorzi primul ajutor pana la sosirea echipajului medical(echipaj SABIF sau SMURD) si suni in dispecerat la 021.201.51.04 pentru a comunica ce ai facut si pe mana cui ai lasat cazul.
Este foarte importanta comunicarea intervenţiei in dispecerat dupa sau in timpul acordarii primului ajutor.

”Trebuie sa ai minim 14 ani si sa vrei sa salvezi o viata. La inscriere, vei fi programat pentru un curs de prim ajutor si daca il absolvi, incepi sa primesti alerte. Mai departe, totul depinde de disponibilitatea ta si de dorinta de a salva o viaţa”, arata cei de la Exista un erou in fiecare dintre voi.

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.