"Expertii" din birouri, acuzati de ce au facut in Sanatate

“Expertii” din birouri, acuzati de ce au facut in Sanatate: contractul e injositor!

0

Nu se tine cont de propunerile noastre, contractul este injositor! O importanta categorie de angajati din Sanatate se considera lovita de o recenta Hotarare de Guvern.

Societatea Nationala de Medicina Familiei si Federatia Nationala a Patronatelor Medicilor de Familie, organizatii reprezentative ce ii reprezinta pe medicii de familie la nivel national, atrag atentia ca aceasta importanta categorie din Sanatate este profund nemultumita de adoptarea Hotararii de Guvern privind Contractul-cadru 2016 – 2017 semnat de Casa Nationala de Asigurari de Sanatate si Ministerul Sanatatii:

“In forma in care a fost adoptat nu se tine cont de propunerile facute de noi, cu toate ca am solicitat public Primului Ministru sa amane aceasta hotarare pentru a corecta marile neajunsuri privind finantarea sanatatii in general si a asistentei medicale primare in special, dar si privind rolul medicilor de a isi negocia propriul contract-cadru care sta la baza activitatii lor”.

Medicii de familie se considera, in continuare, ignorati, iar contractul este total nestimulativ, desi – spun ei – se lupta sa ofere servicii medicale de calitate pacientilor, desi sistemul informatic, care da rateuri, este o frana serioasa!

Medicii de familie cred ca “legislatia care ne reglementeaza activitatea este elaborata de “experti” care nu isi parasesc birourile lor importante si nu inteleg relatia medic – pacient, dar nici nu tin cont de propunerile noastre aduse deja la cunostinta decidentilor din sanatate”. Ei spun ca memoriile depuse la Institutia Avocatului Poporului si la Cancelaria Primului Ministru au ramas fara ecou!

Asa ca se vor solidariza cu salariatii care declanseaza proteste in Sanatate: “Medicii de familie vor purta pe 21 martie o banderola albastra in semn de solidaritate cu ceilalti medici din sistem. Peste mai putin de o saptamana, reprezentantii medicilor de familie din toata tara se reunesc la Bucuresti si vor stabili daca vor mai accepta inca un contract injositor sau vor refuza sa il mai semneze”.

Citeşte şi: Atentie, medici, asistente, pacienti! Guvernul a aprobat aceste reglementari in Sanatate: intra in vigoare la 1 aprilie

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.