VIDEO/FOTO: Expozitia Our Body, la Timisoara. Excursie in interiorul corpului uman

0

Expozitia Our Body, deschisa la Muzeul Banatului din Timisoara,  fascineaza vizitatorii. Conceputa pentru a intelege corpul uman, expozitia are un pregnant rol educativ.

“Este foarte educativa expozitia, in special pentru elevi si pentru studenti si despre toti cei care vor sa cunoasca mai multe lucruri despre corpul omenesc. Mi-au placut toate sectiunile. Tot mi-a placut, totul e foarte interesant.”

Sequence 02.Still002

“Mi se pare expozitia foarte interesanta. Multe chestii sunt de groaza, dar nu le-am mai vazut si mi se par caudate, dar daca te uiti mai tent si cauti infrormatii, sunt chiar grozave. Nu ti-a fost frica? Putin, la unele lucruri, dar a inceput sa imi placa chiar.”

Sequence 02.Still004

“Expozitia prezinta complexitatea corpului uman, oferind vizitatorilor posibilitatea de a examina compozitia sa, de aproape si in detaliu. Cele 200 de specimene. care au fost conservate printr-o metoda cunoscuta sub numele de impregnare polimerica.ofera informatii despre sistemele specifice corpului uman si fiecare exponat este prezentat intr-un mod concis, practic si sobru.”

Sequence 02.Still009

“In expozitia de fata, oamenii pot vedea exponate din oameni reali, ca sa ma exprim asa. Diferenta dintre aceste exponate reale si mulaje, este imperfectiunea perfecta a corpului uman. Punem 100 de indivizi vii, unul langa altul, si fiecare va fi diferit, dintr-un anumit punct de vedere. Daca punem 100 de mulaje, unul langa altul, toate vor fi la fel. In cadrul expozitiei noastre putem vedea diferite sectiuni in corpul uman, care sa ne arate, ca vizitator, sa ne arate interiorul organismului, incepand cu sistemul muscular, sistemul nervos, dupa aia urmeaza sistemul respirator, sistemul reproducator, sistemul digestiv sic el cardiovascular. Deci, per total, expozitia este impartita pe sistemele organismului. Parerea mea, ca student la Medicina, pentru mine este ceva unic, foarte inovator, de care societatea noastra avea nevoie. Discutand cu vizitatorii, am realizat ca absolut toata lumea a fost fascinata de ce a vazut si nimeni nu a fost dezgustat.”, a spus Cosmin Bacean, student medicina – ghid expozitie.

Sequence 02.Still008

Expoziţia poate fi vizitata pana in 28 aprilie, zilnic, între orele 10.00 – 22.00.

GALERIE FOTO:

Share.

Leave A Reply