Expozitie pentru finalizarea primei clinici de recuperare oncologica din Romania

Expozitie pentru finalizarea primei clinici de recuperare oncologica din Romania

0

Timisoara gazduieste o expozitie cu titlul “Fotoreportajul intre cronica si… tandrete”, semnata de Marius T. Morariu, manifestare care face parte din campania Asociatiei Pro Philarmonia de strangere de fonduri pentru finalizarea Clinicii Nera, prima clinica de recuperare oncologica din Romania.

Vor fi, mai exact doua vernisaje si o surpriza pentru participanti. Intre 6-20 martie, aceasta expozitie va putea fi vizitata la Filarmonica Banatul – vernisaj vineri, 6 martie, de la ora 17, iar intre 24-28 martie, aceasta expozitie se muta la Galeria Calpe (Bastionul Maria Terezia) – vernisaj marti, 24 martie, de la ora 18.

Cum puteti sprijini, participand la aceasta expozitie, clinica Nera

Achizitionand un caiet-program la expozitie, la pretul de 50 de lei, timisorenii generosi vor deveni sustinatori ai edificarii primei Clinici de recuperare oncologica din Romania, putand, totodata, castiga la tombola un city break pentru doua persoane la Praga ori un city break pentru doua persoane la Belgrad.

Cei cu dare de mana si suflet bun pot face donatii in contul Asociatiei Pro Philarmonia: RO04 PIRB 3700 7209 1000 1000 deschis la Piraeus Bank Timisoara.

Pe simezele celor doua spatii expozitionale se vor gasi peste 60 de fotografii, care pot fi si achizitionate.

“Prin aducerea unui aport la astfel de initiative, impreuna, putem sa cream o lume mai buna, cultura, in diferitele ei forme de exprimare, fiind piatra de temelie a unei atitudini proactive si a unui viitor mai bun”, spune Maria Grapini, presedintele Asociatiei Pro Philarmonia.

Ioan Coriolan Garboni, directorul Filarmonicii Banatul, a precizat ca la expozitie, la vernisaj, e asteptat, deopotriva, publicul fidel institutiei, dar si oricine e iubitor de frumos “sa admire fotografiile, sa se bucure de concert si sa doneze cu generozitate pentru o cauza nobila”.

Prima clinica din Romania pentru recuperare oncologica, Clinica Nera, e in constructie. Stadiul lucrarilor e avansat, dar e nevoie de sprijin pentru ca totul sa fie finalizat. “In conditiile in care Romania are cei mai deteriorati indicatori de cancer in randul tarilor europene, in Valea Nerei se naste prima Clinica de Recuperare Oncologica din Romania. Clinica Nera se construieste intr-o zona curata, fara poluare si este destinata bolnavilor cu cancer in stadiu initial. Clinica va avea departamente specifice cercetarii oncologice si tehnicilor de recuperare aplicate in oncologia moderna. Stadiul lucrarilor e avansat, dar mai avem nevoie de ajutorul dumneavoastra. Va exprimam recunostinta noastra, in numele bolnavilor ce vor beneficia de ingrijiri in aceasta Clinica”, arata prof.univ.dr. Pavel Chirila, directorul Fundatiei Sfanta Irina.

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.