Fara avorturi, dar cu meniu special, la Spitalul Judetean Timisoara, de Craciun si Revelion (VIDEO)

0

Pentru ca ne aflam intr-o perioada speciala a anului, pacientii internati la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Timisoara vor avea parte de o dispensa, in privinta meniului.  Conducerea unitatii medicale va incerca sa faca, astfel, celor care sunt internati, sederea mai placuta, desi nu sunt aproape de familii. Nu vor lipsi sarmalele, ciorba de perisoare si cozonacul. Bineinteles, meniul special este destinat pacientilor care mananca “la comun”, nu si celor care sufera de afectiuni grave si trebuie sa tina regim strict.

Ca in fiecare an, impreuna cu directorul de ingrijiri medicale si cei care se ocupa cu alimentatia pacientilor, colegii de la diabet, boli de nutritie si diabetologul spitalului, am stabilit ca pacientii care pot sa beneficieze de mediu specific, de sarbatori, sa li se acorde acest meniu, care sa constea in mancare traditionala, sigur, in limita posibilitatilor medicale si a aportului acestor alimente de catre pacientii Spitaului Judetean, dar dorim sa facem acest lucru, avand in vedere ca suntem in preajma sarbatorilor, imediat se apropie Craciunul si, respectiv, Revelionul”, a declarat  managerul Spitalului Clinic Judetean de Urgenta, Dr. Marius Craina.

In perioada sarbatorilor mai are un specific, ce se refera la avortui. Astfel, potrivit legii, in perioada sarbatorilor legale, nu se fac avorturi, decat cele care sunt reprezinta urgente, din punct de vedere medical.

Este datoria noastra sa practicam acest gen de contraceptie, desi este ultimul care trebuie adus in discutie. Si aici odata o sa discutam ceea ce nu facem noi si ar trebui sa facem mult mai mult, din acest punct de vedere. Dar asa este, in ziua de sarbatoare legala, cum este ziua Pastelui sau in cea a Craciunului, nu se fac avorturi la cerere. Exceptii sunt doar acele cazuri care reprezinta urgente, respectiv avorturile incomplete, sarcinile oprite in evolutie, sangerarile de diverse cauze, unde nu se pune problema. Urgentele medicale continua, indiferent de perioada de timp, anotimp in care ne aflam.”, a declarat  managerul Spitalului Clinic Judetean de Urgenta, Dr. Marius Craina.

                                     

 

Share.

Leave A Reply