Fara pastile. Implante electrice nervoase care pot lupta impotriva bolilor

0

Imaginati-va un viitor in care putem trata diabetul zaharat sau boli autoimune cu un dispozitiv electric nu mai mare decat un fir de praf.

Aparatul, implantat prin microchirurgie, se aseaza pe un pachet de nervi si face monitorizarea semnalelor electrice transmise de creier si diferite organe din corp.

Atunci cand detecteaza o problema, sau o schimbare in modelele de activitate, dispozitivul transmite contra-impulsuri pentru a corecta semnalul. In acest fel, dispozitivul ajuta organismul sa ruleze fara probleme. Fara pastile, sau injectii si fara durere.

Potrivit lui GlaxoSmithKline (GSK) acest dispozitiv va fi disponibil peste doar sapte ani distanta.

Conform Reuters, Kristoffer Famm, seful de cercetare bioelectronica la GSK si presedinte la Galvani, spune ca primele produse Eletroceuticals ar putea sa fie supuse spre aprobare pentru a fi introduse pe piata cat mai devreme in anul 2023.

Energie electrica ca medicamente

Eletroceuticals poate suna futurist, dar folosind electricitatea pentru a trata boala nu este nimic nou. Stimulatoarele cardiace pentru corectarea bataile de inima wonky sau stimularea cerebrala profunda pentru reconectarea circuitelor neuronale rupte in depresie si boala Parkinson, sunt doar cateva exemple.

Spre deosebire de medicamentele chimice, care actioneaza asupra unei proteine sau alte molecule, impulsurile electrice ataca direct in centrul sistemului nostru nervos pentru a schimba instructiunile sale de functionare.

Mai degraba decat dezvoltarea unei biblioteci de medicamente chimice care vizeaza bolile individuale, un singur prototip electroceutical ar putea, teoretic, sa fie programat pentru a trata mai multe boli. Potrivit unui purtator de cuvant de la GSK, Galvani intentioneaza sa abordeze “o gama larga de boli cronice , care sunt inflamatorii , tulburari metabolice si endocrine, care include si diabetul zaharat de tip 2 , dar adaugand ca societatea nu a dezvoltat inca planuri specifice de produs.

Prima generatie de implanturi vandabile va fi aproximativ de marimea unei pastile medie. Cu toate acestea, in cele din urma vor fi mai mici decat un bob de orez.

 

Share.

Leave A Reply