Farmaciile restituie contravaloarea retetelor medicale eliberate persoanelor decedate

1

907_articolÎn urma controalelor efectuate de către Corpul de Control al Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Timiş la furnizorii de medicamente cu şi fără contribuţie personală şi a verificării raportărilor lunare, au fost găsite nereguli în ceea ce priveşte eliberarea reţetelor medicale.

Mai exact, a fost descoperit un număr de 101 reţete medicale eliberate după data de deces a beneficiarului. În urma acestor constatări, CJAS Timiş a luat măsurile impuse în conformitate cu legile în vigoare.

Astfel, a fost declanşată procedura de recuperare a 262.145,51 lei, sumă ce reprezintă contravaloarea reţetelor mai sus menţionate la care se adaugă majorările aferente. În cursul acestei luni, banii vor fi reţinuţi din valoarea facturilor decontate de către CJAS Timiş furnizorilor de servicii farmaceutice vizaţi.

Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Timiş va continua seria controalelor la furnizorii de servicii medicale, medicamente şi dispozitive medicale cu care se află în relaţie contractuală. În acest fel, dorim să ne asigurăm de faptul că toţi asiguraţii beneficiază de servicii medicale de calitate”, a precizat Călin Cristian Careba, Preşedinte – Director General al Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate.

Sursa: Televiziunea medicala

Share.

1 Comment

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.