Federatia Asociatiilor Bolnavilor de Cancer lanseaza campania "Nu am facut destul"

Federatia Asociatiilor Bolnavilor de Cancer lanseaza campania “Nu am facut destul”

0

Federaţia Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer lansează campania “Nu am facut destul”. Campania este una socială, menită să informeze femeile cu privire la cancerul la sân şi să  le responsabilizeze pe acestea prin efectuarea de controale periodice.

Federaţia Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer lansează luni, 3 octombrie, campania de informare şi responsabilizare cu privire la cancerul mamar “Nu am facut destul”, cu mesajul “Ajuta-ne! Mergi la control!”. Aceasta este o campanie socială adresată tuturor femeilor din România.

Pe durata campaniei, femeile vor putea efectua ecografii mamare gratuite, în centrele Gral Medical din Ploieşti, Piteşti, Craiova, Focşani şi Bucureşti. De asemenea, pacientele care se programează, pentru această ecografie gratuită, pe perioada campaniei, o pot efectua şi după terminarea campaniei, până la sfarşitul anului 2011. Programările se pot face online pe site-ul www.invingemcancerul.ro sau la centrele Gral Medical din întreaga ţară.

Campania iniţiată şi derulată de Federaţia Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer din România beneficiază de sprijinul Roche România, Gral Medical şi Europa FM.

Cancerul mamar este cea mai frecventă formă de cancer întâlnită la femei şi, din păcate, tot mai multe femei, din ce în ce mai tinere trec prin această experienţă. Cancerul mamar înregistrează, în România, o incidenţă de 7.929 de cazuri noi pe an şi o mortalitate de 3.101 de decese anual (Globocan 2008).

Cancerul mamar este curabil dacă este diagnosticat la timp. De aceea, este foarte important ca orice femeie să cunoască semnele şi simptomele cancerului mamar, să înveţe să se automonitorizeze, şi, în cazul în care observă unele dintre aceste simptome, să se prezinte la medic cât mai repede, pentru un consult de specialitate. Făcând acest lucru la timp, se poate evita agravarea bolii, ceea ce creşte considerabil şansele de vindecare.

Orice femeie poate preveni apariţia cancerului mamar printr-o alimentaţie sănătoasă, având un mod de viaţă activ, limitând consumul de alcool şi tutun, precum şi fiind foarte atentă la toate schimbările care apar la nivelul sânilor.

Pentru informaţii suplimentare privind această campanie, vă rugăm să contactaţi:

Federaţia Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer

Cezar Irimia

abc_romania@yahoo.com

sau să accesaţi site-ul www.invingemcancerul.ro

comunicat de presa

Sursa: Televiziunea Medicala

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.