Secretele unei fertilizari in vitro reusite (VIDEO)

1

O procedura de fertilizare in vitro este, in primul rand, o terapie. Este o terapie care rezolva sau se ocolesc anumite probleme ca sa putem sa obtinem o sarcina cand nu este posibila obtinerea ei pe cale naturala.

O procedura de fertilizare in vitro, ca sa poata sa fie reusita, trebuie sa avem un diagnostic, adica sa stim ce rezolvam cu fertilizarea in vitro, sa stim care este patologia care exista la barbat sau la femeie, pe care o rezolvam prin fertilizarea in vitro. Adica sa avem un diagnostic corect.

Sunt diagnostice care de foarte multe ori au un impact negativ cand facem procedura, de exemplu daca avem lichid in trompe este posibil sa facem si zece fertilizari in vitro, in 95-96 la suta din cazuri nu o sa fie cu succes.

“Daca nu avem un diagnostic nu putem sa personalizam procedura de fertilizare in vitro, adica sa avem un tratament personalizat pentru cuplul respectiv. Dupa ce avem un diagnostic incepe tratamentul de stimulare si aici e foarte importanta experienta doctorului, adica ca sa fie un tratament personalizat, trebuie sa fie o experienta destul de mare in spate, ca sa stie care sa sa fie dozajul minim dar care sa fie si cel mai eficient pentru a obtine maximul de calitate si cantitate a materialului genetic. Degeaba noi facem o fertilizare in vitro perfecta, daca materialul genetic pe care il extragem nu este la maximul de calitate si cantitate.”, a spus
Dr. Andreas Vythoulkas este medic specialist obstetrica-ginecologie, cu competente in infertilitatelaparoscopie, ecografie, histeroscopie si colposcopie.

Punctia este procedeul de colectare a ovocitelor si se realizeaza sub ghidaj ecografic. Este o procedura scurta si nedureroasa, pacienta fiind sub anestezie usoara. Dupa doar 2-3 ore, femeia poate pleca pentru a-si relua activitatile obisnuite. Ca recomandare, este bine ca inaintea procedurii, cu 12 ore, pacienta sa nu manance, sa nu bea cafea, sa limiteze consumul de apa pentru a preintampina posibila aparitie a senzatiei de voma.

Fertilizarea ovocitelor reprezinta cel mai important pas al fertilizarii in vitro, atunci cand ovocitele recoltate sunt fertilizate cu materialul seminal donat de partener. La finalul acestei etape, medicul specialist in infertilitate afla care este numarul embrionilor ce pot fi transferati in uter.

Transferul embrionar are loc la 2-6 zile de la punctia ovocitelor si reprezinta transferul embrionilor viabili in uter cu ajutorul unui cateter foarte fin. Procedura nu este dureroasa si nu necesita anestezie, iar numarul embrionilor transferati se discuta cu fiecare cuplu in parte, alegerea numarului acestora se face tinand cont si de varsta femeii, de istoricul medical al cuplului, de numarul incercarilor la care a mai fost supus cuplul.

Dupa embriotransfer, se recomanda 2-3 zile de repaus, iar in urmatoarele doua saptamani se recomanda un ritm moderat al vietii, fara activitati sportive, munca fizica grea, evitarea constipatiilor, indigestiilor, a bailor fierbinti si a saunelor, folosirea tampoanelor igienice, administrarea unor medicamente neprescrise.

Dr. Andreas Vythoulkas, contributor Televiziunea Medicala

andreas-vythoulkas

Dr. Andreas Vythoulkas este medic specialist obstetrica-ginecologie, cu competente in infertilitatelaparoscopie, ecografie, histeroscopie si colposcopie.

Absolvent al Masteratului din cadrul Clinicii Genesis din Atena, sub coordonarea cunoscutului Dr. Pantos, Dr. Vythoulkas a dobandit expertiza si compentente in probleme de infertilitate si, implicit, in domeniul tehnicilor de reproducere umana asistata.

In prezent, Dr. Vythoulkas este doctorand in Obstetrica-Ginecologie, cu specializare in endometrioza si infertilitate. Doctorul Andreas Vythoulkas este reprezentant in Romania al Clinicii Genesis Atena (Grecia) si detine statutul de membru al Societatii Elene de Obstetrica si Ginecologie si al Federatiei de Medicina Fetala din Londra (Marea Britanie).

https://web.facebook.com/andreas.vythoulkas.md/?__mref=message_bubble&_rdr
Share.

1 Comment

  1. Pingback: Secretele unei fertilizari in vitro reusite (VIDEO) • VoxMedical | Viata si sanatate

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.