Cine este Florian Bodog, noul ministru al Sanatatii

0

Florian Bodog a fost numele anuntat de liderul social-democratilor Liviu Dragnea pentru functia de ministru al Sanatatii. Profesorul universitar Florian Bodog a fost decanul Facultatii de Medicina si Farmacie din Oradea. Pe 18 octombrie 2016, ministrul Mircea Dumitru, din Guvernul Ciolos, i-a retras lui Bodog atestatul de abilitare si calitatea de conducator de doctorat, in domeniul studii universitare de doctorat – Medicina.

Ordinul ministrului are la baza decizia Consiliului General al Consiliul National de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU), din 29 septembrie 2016, anexata Ordinului ministerial. CNATDCU este un organism consultativ la nivel national, ce isi desfasoara activitate in baza Legii Educatiei nationale nr. 1/2011. CNATDCU si-a motivat decizia prin faptul ca Florian Bodog are doar doua articole publicate in calitate de autor principal, deci nu indeplineste criteriile necesare pentru a conduce doctorate.

Florian Bodog este casatorit si are doua fete gemene. El a fost ales senator in 2012 din partea PSD.

Potrivit CV-ului sau, Florian Bodog a fost secretar de stat in perioada mai 2012 – decembrie 2012 in Ministerul Sanatatii. El a coordonat departamentele de Sanatate Publica si Control in Sanatate Publica. De altfel, incepand cu anul 2010 a ocupat mai multe functii in cadrul Ministerului Sanatatii.

In perioada 2009-2010 a fost managerul Spitalul Clinic Judetean Oradea si anterior prodecan si decan la Facultatea de Medicina a Universitatii din Oradea.

Florian Bodog a absolvit in 1997 Facultatea de Medicina din cadrul Universitatii din Oradea si are doua doctorate, unul de la Universitatea de Vest din Timisoara si unul de la Universitatea din Oradea.

Potrivit declaratiei sale de avere pentru anul 2016, Bodog are o casa in Ungaria, peste jumatate de milion de lei in conturi si nicio datorie.

Florian Bodog detine, impreuna cu sotia, trei terenuri extravilane in judetul Bihor, cu suprafata totala de 15.653 metri patrati. Are in proprietate si un apartament in Oradea, o casa in Osorhei si o alta casa in localitatea Bihar Ugra din Ungaria, potrivit ultimei sale declaratii de avere, din noiembrie 2016. Are conturi, depozite bancare si plasamente in fonduri de investitii in valoare de 618.627 lei, 3.037 euro si 545.410 yeni japonezi. De asemenea, detine actiuni la doua firme cu profil farmaceutic, uneia dintre ele acordandu-i un imprumut de 254.675 lei.

La capitolul venituri, Bodog a declarat suma de 74.821 lei din activitatea didactica desfasurata la Universitatea de Medicina din Oradea, 861 lei din activitate didactica – integrare clinica de la Spitalul Clinic Judetean Oradea si 60.126 lei indemnizatie de senator. De asemenea, sotia a obtinut 52.563 lei din activitate didactica la Universitatea din Oradea, iar cei doi copii cate 798 de lei din alocatii.

Cel mai recent, Florian Bodog a concurat pentru functia de rector al Universitatii din Oradea, dar nu a strans numarul necesar de voturi.

Florian Bodog – Cariera profesionala si politica

Florian Bodog a fost reales senator in alegerile din decembrie 2016, fiind numit vicepresedinte al Comisiei pentru sanatate publica. El a fost ales, initial, in Parlament la alegerile din 2012, cand a candidat pentru Senat din partea PSD, la Bihor.

Potrivit propriei biografii de pe site-ul Senatului, Florian Bodog a absolvit Facultatea de Medicina a Universitatii din Oradea in 1997. In 2001, si-a optinut doctoratul in stiinte medicale la aceeasi facultate. Sapte ani mai tarziu, ajunge prodecan al aceleiasi institutii de invatament, iar in 2012 – decan.

In aceeasi perioada se orienteaza spre managementul unor institutii de sanatate si spre administratia publica:

  • in 2009-2010, a fost managerul Spitalului Clinic Judetean Oradea
  • 2010-2011 – absolvent al Cursului de Inalt Functionar Public
  • in 2010-2011 – director al Directiei de Sanatate Publica si de Control in Sanatate Publica din Ministerul Sanatatii
  • 2011-2012 – Director de cabinet in Ministerul Sanatatii
  • mai 2012 – Director al Directiei de Sanatate Publica si de Control in Sanatate Publica din Ministerul Sanatatii
  • mai-decembrie 2012 – Secretar de stat pe probleme de sanatate publica si relatii internationale in Ministerul Sanatatii
100%
100
Super!
  • 10
Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.