Frumusetea este legata de consumul de fructe si legume

Frumusetea este legata de consumul de fructe si legume

0

1135_articolDacă consumăm fructe şi legume, devinim mai sănătoşi şi energici. Se mai ştie că hrană şi frumuseţea sunt interconectate. Din cercetările făcute la University of St. Andrews din Anglia , s-a dovedit că fructele şi legumele sunt asociate cu o piele sănătoasă şi strălucitoare.

Potrivit cercetărilor publicate recent în American Journal of Public Health, carotenoizii din fructe sunt responsabili pentru o piele strălucitor de sănătoasă. Carotenoizii sunt pigmenii roşii, galbeni şi portocalii care se găsesc în fructe şi legume. Licopina, care este un carotenoid din tomate şi ardei roşii, furnizează pigmentul roşu. Betacarotenul, care este un carotenoid din morcov şi legumele verzi cu frunze , furnizează pigmentul galben. Aceşti carotenoizi se depun sub piele şi furnizează beneficii minunate pentru sănătate.

În acest studiu, oamenii de ştiinţă au urmărit modelele de dietă alimentară a 35 de studenţi pe o perioadă de şase săptămâni. Grupul nu a folosit nici un fel de machiaj. De asemenea, nu au făcut nici o expunere semnificativă UV recentă de la soare sau de la aparatele de bronzat. Aceşti studenţi au completat frecvent chestionare despre mâncare, furnizând astfel oamenilor de ştiinţă date despre consumul de fructe şi legume. Cartofii nu au fost luaţi în considerare că legume în acest studiu. Ei au înregistrat schimbarea culorii pielii şi au comparat atractivitatea percepută la aceşti studenţi. La sfârşitul studiului, au descoperit că studenţii care au mâncat mai multe fructe şi legume aveau o piele aurie şi sănătoasă.

Dimpotrivă, studenţii care au redus cantitatea de fructe şi legume arătau mai puţin atractivi la sfârşitul studiului. Tonusul pielii devine atractiv cu doar trei porţii suplimentare pe zi. Adăugarea a doar două porţii suplimentare are un efect notabil asupra atractivităţii într-o perioadă de şase săptămâni. Pentru a fi mai precişi, mâncatul a 2,91 porţii suplimentare pe zi te face să arăţi sănătos. Dacă consumi 3,3 porţii de fructe şi vegetale te face să arăţi atractiv.

În medie, o porţie de fructe sau legume este echivalentă cu 80 de grame. De exemplu, un măr, banană sau portocala sunt c o porţie. Deşi acest studiu s-a concetrat pe legătura dintre schimbarea tonalităţii pielii de la carotenoizi şi atractivitate, studii anterioare au arătat ca fructele şi legumele au câteva vitamine şi minerale care îmbunătăţesc sănătatea pielii şi încetinesc procesul de îmbătrânire. Studiu are totuşi unele limitări, deoarece toţi voluntarii participanţi la studiu erau albi. Aşa că oamenii de ştiinţă au sugerat ca un alt studiu ar fi necesar pentru a determina daaca efectul este acelaşi şi pentru oamenii cu celelalte culori ale pielii (amerindieni, indieni, asiatici, negri).

Sursa: Televiziunea Medicala

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.