Fumatul în primul trimestru de sarcină poate provoca malformaţii congenitale la inimă

Fumatul în primul trimestru de sarcină poate provoca malformaţii congenitale la inimă

0

384_articolRiscul de a avea bebeluşi cu malformaţii congenitale la inimă este cauzat de fumatul în timpul primului trimestru de sarcină, potrivit unui studiu realizat de Centrele de Control şi Prevenire a Îmbolnăvirilor din Statele Unite (CDC).

   “Principala noutate din acest studiu este că am reuşit să demonstrăm că există o asociere între acţiunea de a fuma a mamei în primul trimestru de sarcină şi malformaţiile congenitale ale inimii copiilor’“, a declarat Adolfo Correa, directorul medical al Centrului Naţional pentru Malformaţii Congenitale şi Dizabilităţi în Dezvoltare din cadrul CDC. Adolfo Correa este, totodată, şi principalul autor al studiului.

   Probabilitatea ca bebeluşul să se nască cu anumite malformaţii congenitale ale inimii este cu de la 20 până la 70 la sută mai mare, potrivit studiului, atunci când mama fumează în primele trei luni de sarcină.

Este vorba de anumite tipuri de malformaţii care obstrucţionează fluxul de sânge din partea dreaptă a inimii spre plămâni, fenomen cunoscut sub denumirea de obstrucţionare a fluxului tractului ventricular drept. Totodată, există alte tipuri de malformaţii care obstrucţionează deschiderile dintre camerele superioare ale inimii, denumite malformaţii ale septului interventricular receptor.

Conform declaraţiilor lui Adolfo Correa, obstrucţionarea fluxului de sânge din ventriculul drept reprezintă o afecţiune foarte gravă, bebeluşii având nevoie de operaţie pentru a supravieţui.

Sursa: Agerpres

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.