Fundatia Inocenti

0

Misiunea Fundatiei Inocenti este aceea de a oferi sprijin copiilor si familiilor acestora aflati in nevoie, pentru a avea o viata mai buna.

Fundatia cu scop umanitar INOCENTI este constituita ca persoana juridica de drept privat, neguvernamentala, fara caracter politic sau religios, cu caracter nepatrimonial (nonprofit) si deserveste copii si familiile acestora, fara a face nici un fel de disciminare legata de nationalitate, sex, religie, apartenenta politica.

Romanian Children’s Relief si-a inceput activitatea in primavara anului 1990 dupa ce in ziarul BOSTON GLOBE a aparut un documentar insotit de imagini, realizat de fotograful Michael Carroll si Dr. Bill Griffo de la Spitalul din New York/Centrul Medical Cornell. Cei doi au prezentat situatia grea in care se gaseau copiii orfani din Romania dupa revolutia din 1989 si de aseamenea, starea in care se gaseau la vremea respectiva sectiile de pediatrie ce se confruntau cu o epidemie de SIDA.

In urma raspunsurilor coplesitoare din parte publicului si in urma citirii articolului din presa, un grup de oameni in New England, SUA, s-au adunat in primavara anului 1990 si au pus bazele organizatiei Romanian Children’s Relief (RCR). RCR este o organizatie non-profit, non-guvernamentala si cu baza in Statele Unite ale Americii. In anul 1998, RCR a infiintat Fundatia Inocenti, o organizatie inregistrata legal in Romania.

RCR a trimis primul transport de ajutoare catre Romania in anul 1990. Astazi, un numar de 20 de angajati profesionisti romani lucreaza la RCR/Fundatia Inocenti in spitale, orfelinate, in programul adresat asistentilor maternali si in familii biologice.

De-a lungul anilor trecuti din 1990 pana acum, RCR / Fundatia Inocenti, a investit peste 2 milioane de dolari in proprii specialisti, in servicii de sprijin a sistemului de asistenta maternala, in transporturi cu ajutoare (in special medicamente si echipament medical), in materiale de suport pentru activitati cu caracter educational, in programe de schimb cultural si educational, in taxe de scolarizare si nenumarate ore de instruire si training profesional in domeniul dezvoltarii copilului, pentru profesionistii din domeniu.

Bugetul nostru depaseste in prezent 300.000$ pe an si este obtinut din donatii, sponsorizari si din granturi, suma cu ajutorul careia sustinem financiar in fiecare an cei 31 de angajati si peste 100 de voluntari in Romania. Suma de mai sus se dubleaza daca adaugam serviciile de instruire si traininguri, sprijinul oferit familiilor si angajatilor, dar si alte materiale trimise in Romania.

Membrii Consiliului Director, atat partea americana cat si cea romana, lucreaza voluntar. Noi speram ca si tu sa te alaturi voluntar echipei noastre si sa te implici in ajutorarea copiilor aflati in dificultate si a familiilor acestora.

Nota: Romanian Children’s Relief / Fundatia Inocenti nu este o agentie de adoptie sau o organizatie cu implicatii religioase.

Date de contact:

Fundaţia Inocenţi
Valentina Maghirescu, Director Dezvoltare
Pictor Gh. Tattarescu 4,
Bl. P1, Apt. 57, Sector 3, Bucuresti
Romania
Tel: (+4) 0751.24.22.82
Email: office.bucuresti@inocenti.ro, valentina.maghirescu@inocenti.ro

Iuliana Tudor, Coordonator Program
Tel: 0745/141945
Camera de joaca
Spitalul Prof. Dr. Alfred Rusescu
B-dul Lacul Tei, Nr. 120, S
Sector 2, Bucureşti, CP 72309
Tel: (+4) 0745.14.19.45
Email: iuli_tudor@yahoo.com, iuliana.tudor@inocenti.ro

Nota: Pentru programul de voluntariat, vă rugăm să o contactați pe Iuliana Tudor.

Share.

Leave A Reply