Semnal de alarma referitor la bolile cardiovasculare

Fundatia Romana a Inimii si Ministerul Sanatatii trag un semnal de alarma referitor la mortalitatea cauzata de bolile cardiovasculare

0

Fundatia Romana a Inimii si Societatea Romana de Cardiologie in parteneriat cu Forumul National de Preventie, Athletic CardioClub si Rotary District 2241 organizeaza in perioada 28 Septembrie – 5 Octombrie 2014, Saptamana Inimii – campanie menita sa atraga atentia asupra riscurilor aparitiei bolilor cardiovasculare, sarbatorind astfel Ziua Mondiala a Inimii.bolile cardiovasculare

150.000 de romani mor din cauza bolilor cardiovasculare

„Aproximativ 150.000 de romani mor anual din cauza bolilor cardiovasculare, reprezentand circa 60% din totalul deceselor inregistrate, iar estimarile indica date la fel de alarmante pe viitor, in special prin contributia factorilor de risc cardiovascular: hipertensiune arteriala, dislipidemie, obezitate, diabet zaharat, fumat, sedentarism, a declarat Prof. Dr. Dan Gaita, presedinte al Fundatiei Romane a Inimii.

Campania de sarbatorire a Zilei Mondiale a Inimii este coordonatã de Fundatia Romana a Inimii si sustinuta de Ministerul Sanatatii si isi propune sa informeze, sa constientizeze si sa faciliteze accesul la atitudinea sanatoasa – sub chemarea: “Noi ne-am pus inima la treaba! Tu ce faci?”.

bolile cardiovasculare

80% dintre bolile cardiovasculare pot fi prevenite

“Stim astazi ca aproximativ 80% dintre acestea pot fi insa prevenite! Solutia? Combinatia dintre diagnostic precoce, tratament modern si masuri eficiente de preventie (toatã viata, individualizata ). In contextul preocuparilor pentru bolile cardiovasculare, Ministerul Sanatatii va lansa in zilele urmatoare si Actiunea Prioritara Accident Vascular Cerebral Acut, care va asigura finantarea tratamentului trombolitic si a interventiilor de Neuro-Radiologie Interventionala la acesti pacienti”, a declarat Prof. Dr. Dorel Sandesc, secretar de stat in cadrul Ministerului Sanatatii.

bolile cardiovasculare

La fiecare 30 de minute un roman face infarct miocardic

La fiecare 9 minute, un roman este diagnosticat cu sindrom coronarian acut – principala cauza de mortalitate cardiovasculara din Romania, iar la fiecare 30 de minute, o persoana face infarct miocardic.

“Programul National de tratament al Infarctului Miocardic este o reusita – datorita implementarii acestuia, in fiecare an sunt salvati cateva sute de pacienti si tratati corespunzator cateva mii”, a declarat Prof. Dr. Dragos Vinereanu, presedinte al Comisiei de Cardiologie din cadrul Ministerului Sanatatii.

bolile cardiovasculare

Saptamana Inimii va debuta pe 28 septembrie 2014, cu Promenada Inimilor, in Bucuresti, Constanta, Timisoara, Slobozia, Brãila, Giurgiu, Alexandria, Ploiesti, Focsani, Onesti, Tirgu Ocna, Vaslui, Iasi, Suceava, Craiova, Govora, Ramnicu Valcea, Brasov, Targu-Jiu, Sibiu, Tirgu-Mures, Odorheiu Secuiesc, Alba Iulia, Reghin, Bistrita, Gherla, Cluj-Napoca, Campia Turzii, Dej, Satu Mare, Sighetu Marmatiei, Oradea, Arad, Resita, Chisinau unde vor avea loc campanii de informare in randul populatiei cu
privire la preventia bolilor cardiovasculare.

Saptamana Inimii este sustinuta de companiile AstraZeneca, Becel, TNT.

“Fundatia Romana a Inimii a fost infiintatã de catre cei peste 1.000 de medici cardiologi din Romania, membri ai Societatii Romane de Cardiologie, pentru implementarea strategiei nationale in domeniul preventiei bolilor cardiovasculare si pentru sustinerea  ampaniilor de sanatate a populatiei din Romania” a declarat Conf. Dr. Ioan Mircea Coman, presedinte al Societatii Romane de Cardiologie.

Actiuni din Saptamana Inimii 2014:

  • Promenada Inimilor – 35 oraºe – 28 septembrie
  • Crosul Inimii tale! – 28 septembrie
  • Pedaleazã pentru inima ta – 28 septembrie
  • Lansare campanie GO RED for Women la Congresul SRC – 2- 4 Octombrie, Sinaia
  • Cross ROACC – 3 octombrie, Sinaia
  • O echipã a Fundatiei Romane a Inimii va participa la Bucharest International Marathon 2014 -5 octombrie

bolile cardiovasculare

Unu din trei romani are ori hipertensiune arterialã ori obezitate, ori amandoua!

“Unu din trei romani are ori hipertensiune arterialã ori obezitate, ori amandoua! Iar preventia si tratamentul bolilor cardiovasculare sunt principala noastra preocupare, in condiþiile in care sapte milioane de romani sufera de una dintre manifestãrile generalizate ale aterosclerozei (principala cauza a complicatiilor cardiovasculare)”, a declarat Dr. Gabriel Tatu-Chiþoiu, viitorul presedinte al Societatii Romane de Cardiologie.

Asteptam sa ni se alature peste 10.000 de participanti la evenimentele organizate de Saptamana Inimii.

Mai multe informatii gasiti la www.romanianheart.ro.

GALERIE FOTO:

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.