Furuncul - tipuri, tratament (VIDEO)

Furuncul – tipuri, tratament (VIDEO)

0

Diabeticii, persoanele care se spala excesiv, etilicii cronici sunt predispusi la aparitia unui furuncul. Desi, estetic deranjeaza, medicii spun ca furunculii nu trebuie traumatizati pentru a se evita complicatii, care pot fi chiar severe.

Cuprins:

  1. Generalitati
  2. Video
  3. Tipuri
  4. Tratament

Furuncul – tipuri

Un furuncul este bine sa fie vazut, apreciat de catre un medic si dat tratamentul corespunzator. Atentie marita la o forma mai particulara, sunt acei furunculi din vestibulul nazal.

Furunculul care apare deasupra buzei superioare mare atentie sa nu fie traumatizat. Mai ales la tineri. Daca se traumatizeaza o astfel de leziune, exista posibilitatea de a disemina in cavitatea craniana si sa apara tot felul de flebite in care evolutia poate fi dramatica la un moment dat.

Mai pot sa apara mai multi furunculi deodata sau succesiv, noi denumim furunculoza. Trebuie cautat terenul care predispune la acest fenomen. Este posibil ca pacientul sa aiba o toleranta modificata la glucoza, uneori este bine de stiut daca pacientul are antecedente de diabet in familie.

Alti pacienti, daca se spala excesiv pot duce, in timp, la aparitia acestor fenomene, etilicii cronici, anumite persoane care intr-adevar sunt purtatori permanenti sau constanti pentru acest stafilococ care da furuncul. Trebuie folosit un unguent cu antimicotic aplicat in vestibulul nazal pentru a steriliza acel focar.

Furuncul – tratament

Tratamentul cu antibiotic, la un furuncul presupune nu numai tratament local cu antibiotic ci si unul general. Este bine sa fie facut tintit dupa antibiograma, nu dupa experienta noastra ca sa incercam sa prevenim aceasta problema care este rezista la antibiotice, tocmai pentru ca administram asa de mult antibiotice pentru diverse cauze. De multe ori nici nu este necesar.

Masuri de preventie sunt: igienizarea regiunilor piloase, tratarea corespunzatoare a ranilor minore aparute la nivel tegumentar, spalarea separata, la o temperatura cat mai ridicata a hainelor, prosoapelor, asternuturilor persoanelor cu astfel de infectii.

autor: Liana Gorun

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.