Garzile medicilor rezidenti de anul I si II vor fi platite

0

Ministerul Sanatatii a anuntat ca a elaborat cadrul legal pentru plata garzilor medicilor rezidenti de anul I si II iar proiectul de ordonanta de urgenta a fost inaintat Guvernului.

Ministerul Sanatatii explica ca exista un numar mare de garzi efectuate de medicii rezidenti care nu erau remunerate.

Noul act normativ, arata MS, prevede ca medicii aflati in primii doi ani de pregatire in rezidentiat pot asista medicul titular de garda in afara programului normal de lucru si pentru aceasta activitate beneficiaza de o indemnizatie in cuantum de 140 de lei/garda. Aceasta indemnizatie se va acorda pentru un numar de maximum doua garzi pe luna.

Masura se va aplica si medicilor rezidenti incepand cu anul III de pregatire pentru activitatea prestata in afara programului de la norma de baza, care efectueaza garzi in spitale in care nu sunt organizate doua linii de garda in aceeasi specialitate, precizeaza MS.

In jur de 7.000 de medici rezidenti ar urma sa beneficieze de aceasta indemnizatie

“Deoarece aceasta masura implica alocarea suplimentara de fonduri pentru cheltuieli de personal, ordonanta de urgenta nu a putut fi promovata cu sase luni inainte de alegeri, conform prevederilor din Legea responsabilitatii fiscal-bugetare nr. 69/2010, republicata, unde se stipuleaza ca nu se pot promova acte normative cu mai putin de 180 de zile inainte de expirarea mandatului Guvernului, in conformitate cu art. 110 alin. (1) din Constitutia Romaniei, republicata, care sa conduca la cresterea cheltuielilor de personal. Actul normativ a fost insa finalizat, a obtinut toate avizele necesare si poate fi adoptat de noul Guvern”, precizeaza Ministerul Sanatatii.

sursa

100%
100
Super!
  • 10
Share.

Leave A Reply