Germania adopta restrictii tot mai dure pentru persoanele nevaccinate si introduce imunizarea obligatorie din februarie

Germania adopta restrictii tot mai dure pentru persoanele nevaccinate si introduce imunizarea obligatorie din februarie

1

In conditiile unei rate nesatisfacatoare de vaccinare in comparatie cu alte state europene, a infectarilor in crestere, dar si sub amenintarea noii tulpini Omicron, Germania ia masuri tot mai severe pentru persoanele nevaccinate. Astfel, acestea nu vor mai putea intra in magazinele neesentiale, restaurante ori spatii de cultura sau de agrement. Anuntul a fost facut de cancelarul in exercitiu Angela Merkel. Decizia vine in urma intalnirii dintre Merkel, succesorul ei Olaf Scholz si liderii celor 16 regiuni ale tarii.

O alta hotarare se refera la cluburi si discoteci, care, in cazul cresterii numarului de infectari cu coronavirus peste un anumit barem, vor trebui inchise.Angela Merkel a catalogat situatia actuala a Germaniei ca fiind una ”foarte grava”.

Faceti un vaccin, faceti rapelul, asa iesim din aceasta criza”, a subliniat si Olaf Scholz.

Oficialii au confirmat, de asemenea, ca incepand din februarie sau martie anul viitor, vaccinarea ar putea deveni obligatorie, in baza unui un proiect de lege ce va fi inaintat parlamentului.

Share.

1 Comment

  1. Pingback: Germania adopta restrictii tot mai dure pentru persoanele nevaccinate si introduce imunizarea obligatorie din februarie • VoxMedical | Viata si sanatate

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.