Germania propune administrarea unei a treia doze de vaccin impotriva COVID-19 unor categorii de persoane

1

Germania va propune, de luna viitoare administrarea unei a treia doze de vaccin persoanelor in varsta si celor vulnerabile, in contextul cresterii cazurilor de SARS COV-2, din cauza variantei Delta.

Ministrul german al sanatatii Jens Spahn urmeaza sa finalizeze un plan potrivit caruia persoanele cu un sistem de imunitate scazut sa primeasca a treia doza de vaccin Pfizer-BioNTech sau Moderna.

Vaccinarea se va face cu vaccin ARN mesager

Persoanelor carora le-au fost administrate serurile de la AstraZeneca sau Johnson & Johnson vor primi a treia doza tot un un vaccin cu ARN mesager, precum Pfizer sau Moderna.

Autoritatile germane au recurs la aceasta masura in urma mai multor studii recente care arata ca imunitatea asigurata de vaccinare scade in timp.

Vaccinare in scoli

O alta propunere va viza organizarea de vaccinari in scoli si universitati pentru a fi imunizati si copiii cu varste cuprinse intre 12 si 17 ani.

Campania de vaccinare din Germania se desfasoara foarte lent, in ultima vreme. Doar 52% dintre germani au fost vaccinati complet pana acum, potrivit ministrului sanatatii Jens.

Iraelul a anuntat deja ca va oferi a treia doza de vaccin anti-COVID-19 Pfizer persoanelor peste 60 de ani.

Share.

1 Comment

  1. Pingback: Germania propune administrarea unei a treia doze de vaccin impotriva COVID-19 unor categorii de persoane • VoxMedical | Viata si sanatate

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.