Germania | Sistemul medical se pregateste pentru primirea ranitilor ucraineni, dar si a bolnavilor din spitalele bombardate

Germania | Sistemul medical se pregateste pentru primirea ranitilor ucraineni, dar si a bolnavilor din spitalele bombardate

1

Ministrul german al Sanatatii a anuntat ca spitalele din tara sa se pregatesc sa primeasca militari si civili ucraineni raniti in urma conflictelor cu armata rusa, dar si pacientii din spitalele bombardate in urma atacului Rusiei asupra Ucrainei.

In acest conext, Karl Lauterbach a declarat ca sistemul medical german este foarte solid, o adevarata “putere de care trebuie sa ne folosim si de aceasta data”.

Potrivit Organizatiei Mondiale a Sanatatii, din 24 februarie pana acum, au avut loc sapte atacuri asupra unor spitale ucrainene. Potrivit OMS, alte doua incidente sunt in curs de verificare.

Departamentul pentru Drepturile Omului din cadrul Organizatiei Natiunilor Unite (ONU) sustine ca pana acum, 406 civili au fost uscisi in urma atacurilor armate, dintre care 27 erau copii. Oficialii sustin, insa, ca bilantul real ar putea fi unul mult mai mare.

Pana acum, in cele 12 zile de la primul tac al Rusiei asupra Ucrainei, 1,7 milioane de cetateni au fugit din calea razboiului. Cei mai multi ucraineni, peste un milion, s-au refugiat in Polonia.

Share.

1 Comment

  1. Pingback: Germania | Sistemul medical se pregateste pentru primirea ranitilor ucraineni, dar si a bolnavilor din spitalele bombardate • VoxMedical | Viata si sanatate

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.