"Ginsengul romanesc" bate citricele in continut de vitamina C

“Ginsengul romanesc” bate citricele in continut de vitamina C

1

Vitamina C, esentiala in prevenirea imbolnavirilor, cresterea imunitatii, rezistentei organismului si apararea impotriva cancerelor! Citeste despre “ginsengul romanesc”, care depaseste cu mult citricele in continut de vitamina C.

Cat de buna este, pentru organism, vitamina C

Vitamina C sau acidul ascorbic a fost descoperita de catre savantul maghiar Szent-Gyorgyi Albert, care a fost primul care a reusit sa extraga vitamina C din ardei si pentru aceasta descoperire a fost distins cu Premiul Nobel, ne informeaza DSP Constanta. Vitamina C face parte din grupa vitaminelor hidrosolubile (solubile in apa) si din aceasta cauza, în cazul unei solicitari fizice excesive, se elimina în cantitati mari din organism.

Vitamina C administrata în mod sustinut, stimuleaza sistemul imunitar si creste rezistenta organismului fata de bolile infecto-contagioase, ajuta la activarea multor sisteme enzimatice si are un rol important în respiratia celulara, este unul din principalii agenti reducatori din organism (antioxidant foarte puternic), fiind un bun aliat in lupta impotriva cancerelor.

Vitamina C accelereaza vindecarea ranilor, regenerarea tesuturilor, participa la sinteza fibrelor de colagen, a cartilajelor si oaselor, precum si la sinteza hormonilor corticosuprarenali. Mai mult, are efect antistres, faciliteaza absorbtia fierului si, impreuna cu acidul folic si vitamina B12, stimuleaza maturarea eritrocitelor (globulelor rosii), scade colesterolul sangvin si protejeaza organismul fata de substantele cancerigene. Si, deloc de neglijat, creste mult randamentul fizic si imunitatea.

Fructele de catina contin de zece ori mai mult vitamina C decat citricele

Catina contine cea mai mare cantitate de vitamine – A, E si, bineinteles, vitamina C, dar si minerale (calciu, magneziu, seleniu) dintre plantele autohtone folosite in scop antiastenic si vitalizant. Catina contine, de asemenea, acizi grasi esentiali polinesaturati (acid linoleic si linolinic) care sunt antioxidanti foarte buni.

Fructele de catina contin de doua ori mai multa vitamina C decat macesul si de zece ori mai mult decat citricele, ele constituind o importanta sursa de vitamina C.

Uleiul de catina ajuta la tratarea bolilor de piele si este o “arma” puternica impotriva stresului. O cura cu fructe de catina este benefica in cazurile de anemii, sucul de catina este util in cazul afectiunilor hepatice si, atentie, previne afectiunile cordului.

Share.

1 Comment

  1. Pingback: Ce ne transmite organismul cand avem pofte alimentare? • VoxMedical | Viata si sanatate

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.