Google lucreaza impreuna cu UNICEF pentru a cartografia Zika

0

Google a declarat ca inginerii sai lucreaza cu ONU pentru copiii UNICEF pentru a analiza datele intr-un efort de a cartofrafia si anticipa raspandirea virusului Zika, legata de malformatii congenitale in randul copiilor din Brazilia, relateaza Reuters.

Google a declarant ca furnizeaza un fond de 1 milion de dolari pentru Fondul de Urgenta pentru Copii Natiunilor Unite pentru a ajuta voluntarii lor de pe teren, mai ales in America Latina.

Societatea americana a spus ca actualizat, de asemenea, ca produsele sale pentru a furniza informatii cu privire la Zika. 

Focar de Zika in Brazilia a fost detectat pentru prima data anul trecut si au fost 4.863 de cazuri confirmate si suspecte de microcefalie, o afectiune care face ca nou-nascutii sa aiba craniul prea mic si creierul slab dezvoltat.

Virusul Zika – focar de urgenta de sanatate la nivel mondial

Virusul Zika, transmis de tantari, se raspandeste rapid in cele doua Americi, conform Organizatiei Mondiale a Sanatatii, care luna trecuta a declarat focar de urgenta de sanatate la nivel mondial.

Dar, de multe detalii despre Zika raman necunoscute, inclusiv daca virusul cauzeaza de fapt microcefalie.

Google a declarat ca o echipa de voluntari, oameni de stiinta, designeri, si ingineri de date ajuta UNICEF sa construiasca o platforma pentru a procesa date din diferite surse, inclusiv tipare meteorologice si de calatorie, in scopul de a identifica potentialele focare.

“Scopul platformei “open source” a fost de a identifica riscul de transmitere a virusului Zika pentru diferite regiuni si de a ajuta UNICEF, guverne si ONG-uri, care decid cum si unde sa se concentreze timpul si resursele lor”, a declarat compania.

Chris Fabian, UNICEF Inovare Co-plumb, a declarat ca platforma “open source” ar putea fi extinsa pentru a fi utilizata la nivel mondial si in viitor, pentru alte focare de acest gen.

Caryl M. Stern, Presedinte si CEO al Fondului SUA pentru UNICEF, a declarat ca subventia Google va ajuta UNICEF pentru a ajunge la 200 de milioane de oameni din regiune, care sunt, fie afectate fie vulnerabile la virusul Zika si informatii cu privire la modul in care acestea se pot proteja.

Share.

Leave A Reply