Greva generală din Sănătate, în aer! Ce a promis ministrul Eugen Nicolăescu

0

greva de avertisment SanatateGreva generală din Sănătate ar putea fi suspendată! Federația Sanitas și Eugen Nicolăescu au căzut de acord privind patru din cele șase revendicări ale sindicaliștilor din Sănătate: creșterea veniturilor, deblocarea posturilor din Sănătate, plata pentru sâmbetele și duminicile lucrate și încheierea unui contract colectiv de muncă.

Dacă ministrul Sănătății vine cu detalii concrete privind creșterile salariale și nu vorbește la general, precum astăzi, greva generală, pe termen nelimitat, care ar urma să fie declanșată în 28 noiembrie, nu se va concretiza.

„Trebuie să fim realiști, să ne încadrăm în resursele pe care le avem. Să nu promitem oamenilor mai mult decât putem să facem, căciatunci suntem cu adevărat neserioși”, a declarat Eugen Nicolăescu, care nu a dat detalii despre sumele cu cât vor crește veniturile medicilor și asistenților.

Majorările, în două etape, din 2014, vor fi cuprinse într-o anexă a contractului colectiv de muncă. Se pare că afirmațiile șefului de la Sănătate au avut darul să mai ”stingă” din elanul organizării unei greve generale în Sănătate. Dacă miercuri ministrul vine cu detalii despre banii dați în plus la leafă personalului medical, greva generală din Sănătate va fi, probabil, suspendată.

”Eu (…) nu înţeleg alt lucru. În 2010, aceşti oameni au avut tăiate lefurile cu 25% şi n-au făcut grevă. Acum, când noi, în 2013, am reîntregit salariile, în care inflaţia este mai mică, se face grevă. Dar cum s-au descurcat trei ani, 2010 – 2012, cu lefuri tăiate 25%? E greu, e greu de aşteptat. Eu cred că oamenii au dreptate şi că viaţa lor este foarte grea, se descurcă foarte greu, ştiu asta, şi o înţeleg, dar nu putem, peste noapte, să rezolvăm ce nu s-a rezolvat în patru ani”, a spus Nicolăescu, după a convenit cu sindicatele să negocieze contractul colectiv de muncă la nivel de sector.

Ministrul Sănătății afirmase, după o altă întâlnire cu cei de la Federația Sanitas, că greva generală din Sănătate ar fi “tot mai departe”.

Surse: ro.stiri.yahoo.com, Agerpres

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.