Greva generală din Sănătate se amână. Ce anume au convenit Nicolăescu și sindicaliștii ca să facă pace

0

Buget 2014 SanatateGreva generală din Sănătate, programată să înceapă joi, 28 noiembrie, se amână… până la noi ordine! Semnarea Contractului Colectiv de Muncă la nivel de Sector de către ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, şi de către reprezentanţii sindicatelor a făcut ca spectrul grevei generale din Sănătate să devină o amintire. Federația SANITAS a anunțat, miercuri, suspendarea conflictul colectiv de muncă.

Cum a fost anunțată amânarea grevei generale din Sănătate? ”În perioada imediat următoare, Federaţia SANITAS va continua negocierile cu reprezentanţii Ministerului Sănătăţii pentru soluţionarea revendicărilor ce au stat la baza declanşării Conflictului colectiv de muncă, urmând ca membrii Consiliului Naţional să analizeze rezultatele discuţiilor şi să stabilească în şedinţa din luna decembrie strategia viitoare”, a anunțat, pe pagina sa de internet, amintita federație sindicală.

Ce anume s-a negociat ca greva generală din Sănătate să nu mai aibă loc a fost punctat de Ministerul Sănătății:
– găsirea unor soluţii pentru creşterea etapizată a veniturilor personalului medical în decursul anului 2014,
– modificarea unei ordonanţe de urgenţă pentru a permite plata suplimentară a zillelor de sâmbată şi duminică lucrate
– susţinerea demersurilor pentru deblocarea a 1200 posturi din sistemul sanitar.

”Ministerul Sănătăţii doreşte să reamintească faptul că a fost rezolvată solicitarea de mărire a veniturilor rezidenţilor prin acordarea unei burse neimpozabile de 670 lei, ceea ce pentru rezidenţii de anul I şi II ar însemna aproape dublarea veniturilor”, a țșinut ministerul condus de Eugen Nicolăescu să arate ce a oferit în schimb ca greva generală din Sănătate să nu mai aibă loc.

Surse: www.federatiasanitas.ro, www.ms.gov.ro

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.