Grup farmaceutic acuzat de inselatorie si omor pentru vanzarea un medicament pentru slabit cauzator de moarte

Grup farmaceutic acuzat de inselatorie si omor pentru vanzarea un medicament pentru slabit cauzator de moarte

0

Grupul farmaceutic francez Servier a fost gasit vinovat pentru inselatorie si omor prin imprudenta pentru ca a vandut timp de 33 de ani un medicament ca produs de slabit. Asta, desi stia ca provoaca leziuni cardiace si pulmonare. Medicamentul a provocat moartea a peste 500 de persoane intre 1976 si 2009, potrivit BBC.

Inchisoare cu suspendare pentru fostul vicepresedinte al grupului farmaceutic

Fostul vicepresedinte a primit o pedeapsa de patru ani de inchisoare cu suspendare. Laboratorul care producea medicamentul Mediator a fost amendat cu 2,7 milioane de euro. Nici Agentia Franceza a Medicamentului nu a scapat de sanctiuni. A fost amendata cu 300 de mii de euro, pentru ca nu a retras mai devreme licenta producatorului, desi au existat mii de francezi care au reclamat produsul.

Mediator este destinat persoanelor supraponderale si celor care sufera de diabet

Mediator este un produs derivat din amfetamina, destinat persoanelor supraponderale si celor care sufera de diabet. Pastilele, care au rorul de a reduce pofta de mancare, au fost prescris si persoanelor sanatoase care voiau sa slabeasca. Un medic pneumolog din Franta a demonstrate, insa, ca medicamentul cauzeaza leziuni cardiace si pulmonare grave.

Mediator a fost interzis in Franta abia in 2009, in ciuda semnalelor specialistilor. In SUA, Italia si Spania, prescrierea si comercializarea medicamentului au fost interzise la inceputul anilor 2000.

Aproximativ cinci milioane de persoane au folosit Mediator, potrivit estimarilor autoritatilor franceze.

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.