Grupurile vulnerabile, tinta unui proiect CCIAT (VIDEO)

0

Camera de Comert, Industrie si Agricultura Timis a derulat un proiect, cofinantat din fonduri europene, care vizezaza imbunatatirea  accesului persoanelor de grupurile vulnerabile la piata muncii, din Regiunile din vestul si sud-vestul tarii. Tinta proiectului sunt persoanele care au parasit timpuriu scoala, care traiesc in comunitati isolate, care traiesc din venitul minim garantat, persoane cu dizabilitati, care provin din familii cu mai mult de doi copii, femei in situatii de risc sau persoane de etnie roma.

Proiectul “Competenta Antreprenoriala Sociala” este proiectul care a infiintat sapte structuri de economie sociala, care a creat 34 de locuri de munca. Aceste structuri de economie sociala au fost create nu numai in Timis, dar si in tara. Ati vazut ca avem parteneri Camera din Vrancea si Societatea Gapa. In afara de Camera de Comert care are in pastorire trei structuri de economie sociala, doua SRL-uri si unul in competentele noastre, celelalte functioneaza si in zona de sud-vest. Daca ne referim la servicii, as putea sa va spun ca am oferit servicii de consiliere, orientare si formare profesionala pentru 460 de persoane.  Am oferit servcii medicale gratuite, peste 1600 de servicii medicale, printr-una din structurile de economie sociala, care functioneaza in Giroc si se numeste Centrul de Kinetoterapie si Masaj Banat.

Au fost peste 500 de persoane care au beneficiat de aceste servicii medicale, totodata am organizat patru simpozioane, campanie de constientizare, am organizat expozitii, ca toti cei care fac parte din grupul vulnerabil si au fost informati despre acestea, sa poata accesa serviciile gratuite pe care le oferim noi.

Am avut rezultate bune, pe langa cele 34 de locuri de munca, in momentul acesta sunt inca pe perioada de sustenabilitate, cel putin 40 de persoane care asteapta sa fie angajate in cele 7 structuri.

Revenind la partea medicala, toti cei sase lectori care au fost implicati in simpozioanele pe care le-am organizat, au venit alaturi de noi pe parcursul celor 6 luni si au sprijinit, prin specialitatea pe care au avut-o, aceasta structura de economie sociala. Ca a fost ortoped, ca a fost neurochirurg  a fost alaturi de structura noastra care se numeste Centrul de Kinetoterapie si Masaj Banat.

Suntem multumiti de ceea ce am realizat, asa cum ati vazut, in sala au fost si pacienti,  care au vrut sa spuna ceva, daca i-ati fi intrebat ar fi spus ca acum se simt mult mai bine si vor veni des la noi in clinica”.

Share.

Leave A Reply