Guvernul britanic ia in calcul administrarea unei a treia doze de vaccin anti-Covid

1

Guvernul britanic se gandeste sa ia de pe acum masuri de siguranta pentru sarbatorile de iarna. Astfel, ia in calcul doua variante pentru a elimina amenintarea unui nou val de infectari in sezonul rece.

Vaccin modificat sau a treia doza

Ca britanicii sa poata avea sarbatori de iarna fara restrictii, una dintre variantele la care se gandeste guvernul de la Londra este crearea unor vaccinuri modificate special pentru a lupta impotriva noilor variante de Covid. A doua varianta se refera la posibilitatea administrarii celei de-a treia doze din serurile deja folosite, adica Pfizer, AstraZeneca si Moderna.

Potrivit cifrelor din evidentele guvernului, pana acum, peste 34,6 milioane de persoane din Marea Britanie au fost vaccinate cu prima doza.

Intelegeri pentru 510 milioane de doze de vaccin

Regatul Unit are contracte pentru peste jumatate de milliard de doze de vaccin, la o populatie de 67 de milioane de locuitori. Ministrul Sanatatii, Matt Hancock, a declarat saptamana trecuta ca vor fi achizitionate 60 de milioane de doze de ser Pfizer, astfel se dubleaza stocul de vaccinuri necesare pentru rapel.

Share.

1 Comment

  1. Pingback: Guvernul britanic ia in calcul administrarea unei a treia doze de vaccin anti-Covid • VoxMedical | Viata si sanatate

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.