Decizie de ultima ora privind proiectul noilor salarii ale bugetarilor. Reactii dure din Sanatate!

0

Ministerul Muncii va retrage controversatul proiect al OUG cu noile salarii ale bugetarilor, care ar prevedea scaderi la lefuri, nu cresteri. Sindicalistii din Sanatate au avut reactii dure!

comunicat sanitas
Federatia SANITAS
a anuntat ca, la sedinta Consiliului National Tripartit pentru Dialog Social, presedintele ei Leonard Barascu “a respins categoric proiectul OUG supus dezbaterii de catre Ministerul Muncii” si ca “toate negocierile purtate cu autoritatile statului si prioritatile indicate de Federatia SANITAS au fost ignorate.

“Declaratiile ministrului muncii – dna Ana Costea privind retragerea acestui proiect legislativ ne arata ca, in ultimul ceas, reprezentantii Guvernului realizeaza gafa facuta“, spun cei de la SANITAS.

Informatia retragerii proiectului de Ordonanta de Urgenta a Guvernului privind salarizarea personalului platit din fonduri publice a fost confirmata si de sindicalistii de la “Solidaritatea Sanitara”!

reactie solidaritatea sanitara
“Solidaritatea Sanitara” a participat, si ea, la sedinta Consiliului National Tripartit pentru Dialog Social la sediul Ministerului Muncii unde a prezentat analiza primara a impactului asupra salariilor din sistemul sanitar a proiectului OUG privind salarizarea in sistemul bugetar.

Aceasta federatie sindicala a respins, la rândul ei, “categoric” si a catalogat ca “inacceptabila” anexa privind salarizarea angajatilor din Sanatate din proiectul OUG si a anuntat initierea procedurilor pentru declansarea protestelor! “Doamna ministru si-a asumat retragerea. Daca proiectul nu va fi retras maine din sedinta de Guvern, ministrul Muncii isi va da demisia”, a precizat Solidaritatea Sanitara.

Foto: https://www.facebook.com/FederatiaSanitasRomania, https://www.facebook.com/solidaritatea.sanitara

Citeşte şi: Federatia „Solidaritatea Sanitara” a initiat procedura declansarii manifestatiilor de protest si Scandal urias: pierderi la salariu, nu majorari! Asistentele medicale, lovite crunt!

Share.

Leave A Reply