HealthMap: aplicatia care iti arata in timp real unde sunt epidemii pe glob

0

HealthMap este solutia perfecta prin care se poate vedea in timp real unde sunt epidemii pe glob.

Unde sunt epidemii pe glob? Folosind aplicatia HealthMap poti afla imediat

HealthMap este o aplicatie dezvoltata de o echipa de cercetatori epidemiologi, in colaborare cu specialisti in software de la Spitalul de Copii din Boston. Aplicatia functioneaza din 2006 si a fost perfectionata an de an, fiind in prezent cea mai accesata solutie de identificare a locatiilor de pe intreg globul unde sunt active epidemii.

HealthMap iti ofera in timp real informatii despre bolile transmisibile (de la om la om, de la animale/insecte la om, dar si a epidemiilor care afecteaza animale si pot prezenta risc pentru om).

HealthMap este un lider mondial in domeniul on-line care poate furniza informatii despre epidemii si urmareste identificarea focarelor, evolutia epidemiei si supravegherea in timp real a amenintarilor la adresa sanatatii publice emergente.

Disponibil gratuit la adresa www.healthmap.org, HealthMap are si o varianta compatibila cu dispozitive mobile care poate furniza posesorului unui dispozitiv mobil informatii despre epidemiile care evolueaza in apropierea zonei in care se afla utilizatorul. Aplicatia pentru dispozitive mobile indica locurile si unde se afla cele mai apropiate spitale, departamentele locale de sanatate s.a. extrem de util pentru cei care se afla in calatorii in strainatate.

Aplicatia HealthMap sintetizeaza toate informatiile provenite din surse separte care se refera la epidemii, inclusiv surse care exced cadrul medical (stiri de presa, rapoarte ale martorilor oculari, rapoarte oficiale validate), pentru a genera o imagine globala, cat mai apropiata de realitate si cat mai cuprinzatoare, a starii globale de evolutie a unor afectiuni infectioase si efectul lor asupra sanatatii oamenilor si animalelor.

Aplicatia HealthMap, iti arata cum poti vedea in timp real unde sunt epidemii pe glob, actualizarea datelor se face in fiecare ora, 24 de ore, sapte zile din sapte.

Aplicatie are un sistem de organizare si compilare a datelor, filtre de securitate, si un mecanim eficient de feed-back al informatiilor. Aplicatia poate rula in noua limbi de mare circulatie si este considerata unua dintre cele mai efciente instrumente pentru identificarea si diseminearea informatiilor despre bolile transmisibile.

sursa

Share.

Leave A Reply