Conferinta „HEART– Health, Education and Research Talks”, la prima editie de la Timisoara (VIDEO)

0

Asociaţia Europeana a Studenţilor la Medicina (EMSA) a organizat, la Timisoara,  conferinţa Health, Education and Research Talks” (HEART). Evenimentul s-a adresat atat studentilor la medicina, precum si tinerilor medici. Conceptul HEART, desprins din celebrele discuții TED, si-a propus sa adune cele mai prolifice personalitați din domeniul cercetarii medicale si sa provoace un schimb de idei incitant, promotor de noi posibile proiecte in aceasta directie.

“Este prima editie a conferintei Heart, organizata in Timisoara, o conferinta organizata de student despre cercetare medicala. Avand loc in limba engleza a atras multi student de la sectia de engleza si franceza a UMF din Timisoara si nu numai, din Sibiu, Iasi, Cluj, Bucuresti. Am avut un numar destul de mare de participant, peste 350 iar programul stiintific a fost alcatuit din prezentari ale profesorilor de la Facultatea de Medicina, dar si a unor invitati internationali si de multi profesori de la Centrul Oncogen din Timisoara, cel mai mare centru de terapia cancerului din estul Europei”, a spus Leila Al Barri.

 

“Conceptul a fost preluat de la Cluj. Ei au organizat saptamana trecuta a treia editie de Heart Cluj si ne-am gandit sa abordam si noi acest concept la Timisoara pentru ca am participat la editiile trecute de la Cluj si ni s-a parut foarte interesant ceea ce s-a intamplat acolo”, a spus Greta Barbulescu, coordonatoarea conferintei Heart – Timisoara.

Colaborarea cu OncoGen Timisoara – cel mai mare centru pentru cercetarea cancerului din sud-estul Europei – le-a permis initiatorilor evenimentului sa il aibe printre invitați pe Prof. Dr. Torsten Tonn, Directorul General al Centrului de Transfuzii de Sange a Crucii Rosii Germania.

De asemenea, cu sprijinul Universitatii de Medicina „Victor Babes’’ Timisoara si al sau Centru de Medicina Genomica, subiectele prezentarilor au inclus cele mai noi tehnologii de studiu genomic, proteomic, metabolic si epigenomic.

Share.

Leave A Reply