Help25, destinată achiziţionării unui mamograf performant, o campanie... ca-n filme

Help25, destinată achiziţionării unui mamograf performant, o campanie… ca-n filme

0

25 helpFilmul “Nu sunt faimos, dar sunt aromân”, regizat de Toma Enache, primul film din istoria cinematografiei vorbit în exclusivitate în limba aromână, va fi prezentat la Timișoara, în scop umanitar – poți susține, ca și spectator, lupta împotriva cancerului la sân. Toate fondurile obţinute din comercializarea biletelor vor fi oferite Campaniei Help25, fiind destinate achiziţionării unui mamograf performant.

Filmul, caracterizat de critici drept o dramă romantică, descrie călătoria unui regizor faimos pornit în căutarea adevărului despre neamul său, precizează echipa Campaniei Help25. „Nu sunt faimos, dar sunt aromân“, a fost nominalizat în cadrul Festivalului de Film Babel, competiţie internaţională destinată filmelor vorbite în limbi minoritare, câştigând, în decembrie 2013, premiul “Maestrale Unica”, o medalie acordată de Parlamentul Italian şi distincţia Parlamentului European pentru cea mai bună reprezentare a unei minorităţi lingvistice în Europa.

Prezentarea filmului va avea loc la Teatrul Naţional Timişoara va avea loc în 15 februarie, de la ora 19. Evenimentul trebuie privit din unghiul campaniei Help25: preţul unei invitaţii de o persoană va fi de 50 de lei, iar mamograful ce va fi achiziționat, în urma acestei acțiuni, dar și a altora, va deservi întreaga Regiune de Vest.

Nu mai puțin de 5.000 de mamografii urmează să fie oferite gratuit femeilor cu venituri reduse sau fără venituri din această parte a ţării. Mai mult, după achiziţionarea mamografului, Help25 va implementa un program de screening şi depistare precoce a cancerului la sân.

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.