Help25 - a fost achizitionat aparatul cu care vor fi efectuate 5.000 de mamografii gratuite

Help25 – a fost achizitionat aparatul cu care vor fi efectuate 5.000 de mamografii gratuite

0

Campania Help25 da roade, la mai bine de un an de la lansare: s-a reusit achizitionarea mamografului, care permite oferirea a 5.000 de mamografii gratuite pentru femeile cu venituri reduse din Regiunea de Vest!

O companie din Timisoara a oferit 10.000 de dolari, care a permis achizitionarea aparatului. Din fondurile stranse in primul an de campanie, a fost platit jumatate din pretul mamografului, diferenta de bani urmand sa fie achitata pe parcursul anului 2015, in rate, anunța echipa Help25.

”Noul mamograf a fost deja amplasat intr-un spatiu special amenajat al Asociatiei OncoHelp, urmand ca medicii specialisti din cadrul centrului medical sa inceapa sa realizeze, incepand de anul viitor, primele investigatii de specialitate. Tot de atunci vom demara si programul de depistare precoce a cancerului la san, care presupune, printre altele, oferirea a 5000 de mamografii gratuite pentru femeile cu venituri reduse din Regiunea de Vest si sesiuni de consiliere si educatie medicala pentru femeile din companiile partenere si din zonele rurale”, anunta echipa Help25.

Echipa Help25 promite ca va oferi, in scurt timp, detalii privind modalitatea de oferire/programare a mamografiilor gratuite, precum si cu date referitoare la campania de sensibilizare cu privire la riscurile cancerului la san.

Help25 – peste un an de eforturi pentru achizitionarea mamografului

Campania Help25 a demarat in 1 octombrie 2013 si este destinata constientizarii si informarii cu privire la cancerul la san, avand ca principale obiective implementarea unui program de screening cu privire la aceasta boala, precum si strangerea de fonduri necesare achizitionarii unui mamograf pentru Asociatia OncoHelp.

Au fost programate peste 25 de evenimente organizate cu scopul de a atrage atentia asupra nevoii solidaritatii in lupta cu cel mai tacut dusman al femeilor: cancerul de san. Help25 a participat cu un stand in cadrul unui eveniment dedicat femeilor – Fashion Friday. De Ziua Femeii, echipa Help25 a impartit prajiturele roz femeilor din Piata Victoriei din Timisoara. Campania Help25 s-a ridicat spre cer, cu ajutorul unui balon cu aer cald.

In Romania, mor de cancer de san peste 3.000 de femei pe an

Cancerul de san este cel mai frecvent cancer la femei si una dintre cele mai frecvente cauze de mortalitate in randul femeilor. Conform statisticilor, in tarile dezvoltate, circa 12% dintre femei sunt diagnosticate cu neoplasm mamar in decursul vietii, insemnand ca o femeie din 8 se va imbolnavi de aceasta maladie. In ultimii 20 ani incidenta cancerului de san are tendinta de a creste. In Romania s-au inregistrat 7.929 cazuri noi/an, iar mortalitatea inregistrata a fost de 3.101 decese/an. Varsta la care acesta maladie este diagnosticata cu cea mai mare frecventa este cuprinsa intre 40 si 70 ani, cu un varf intre 45 si 65 ani. In tarile dezvoltate 60% dintre paciente sunt diagnosticate in stadiu incipient, in Romania, din pacate, pacientele sunt diagnosticate in stadii mai avansate, doua treimi in stadiile III si IV.

Mamografia este principalul examen utilizat pentru diagnosticarea precoce a cancerului mamar, dar si a altor afectiuni ale sanului. Mamografia este un examen radiologic care contribuie la depistarea modificarilor de la nivelul sanului, fie ele de natura beningna sau maligna. Prin examenul mamografic pot fi evidentiate tumori sau noduli mamari de dimensiuni extrem de mici, care nu pot fi simtiti la palpare, scrie help25.ro.

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.