Help25 - funda uriasa impotriva cancerului la san in Timisoara, apoi in mari orase ale Romaniei

Help25 – funda uriasa impotriva cancerului la san in Timisoara, apoi in mari orase ale Romaniei

0

Campania Help25 trece de la nivelul regional la unul national: roz pentru Timisoara, roz pentru toata tara! Orasul resedința a celui mai vestic județ al Romaniei va gazdui un simbol, de mari dimensiuni, al luptei impotriva cancerului la san, care devine apoi, in 2015, itinerant, fiind amplasat in mari orase ale Romaniei, inclusiv la Iasi, Cluj si Bucuresti.

”Daca anul trecut, Bradul Help25 a ocupat un loc de cinste in centrul orasului, fiind admirat de multi timisoreni si atragand numeroase grupuri de colindatori, in acest an vom oferi timisorenilor un alt simbol, care, speram noi, va atrage si mai mult atentia asupra cauzei Campaniei Help25”, anunța echipa Help25.

Practic, este vorba despre o uriasa funda roz, care va fi amplasata in centrul orasului, pe strada Alba Iulia: ea va fi iluminata in 10 decembrie, ora 19, si va straluci pana la jumatatea lunii ianuarie a anului viitor, atragand atentia comunitatii cu privire la riscurile cancerului la san si la importanta diagnosticarii precoce a acestei boli.

Help25 – traseul fundei uriase care atrage atenția asupra riscurilor cancerului la san

Pe parcursul anului 2015, uriasul simbol Help25 va fi amplasat apoi, rand pe rand, in zone centrale din mai multe orase din Romania. Caravana sanatatii si a preventiei va cuprinde orase precum Oradea, Arad, Lugoj, Craiova, Iasi, Bucuresti, Cluj.

„Pentru noi este un moment deosebit; practic, prin acest demers campania Help25 trece de la nivelul regional, la care ne-am limitat timp de un an, la unul national, gandul nostru fiind acela ca fiecare femeie este importanta si ca sanatatea este un dar nepretuit”, a declarat Mihaela Ciotea, directorul de dezvoltare al Asociatiei OncoHelp si coordonatorul Campaniei Help25.

Campania Help25 a demarat in 1 octombrie 2013 si este destinata constientizarii si informarii cu privire la cancerul la san, avand ca principale obiective implementarea unui program de screening cu privire la aceasta boala, precum si strangerea de fonduri necesare achizitionarii unui mamograf pentru Asociatia OncoHelp. Acest lucru s-a concretizat de curand, insa, dupa cum au precizat cei din echipa Help25, a fost platit jumatate din pretul mamografului, diferenta de bani urmand sa fie achitata pe parcursul anului 2015, in rate.

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.