HelpAutism: primul centru de diagnoză precoce şi intervenţie timpurie în autism din România

0

copii autism

Terapie individuală, kinetoterapie, terapie de grup, activităţi de terapie prin artă şi lucru manual! Acestea sunt serviciile de care vor beneficia copiii cu tulburare de spectru autist în Centrul HelpAutism – primul centru de diagnoză precoce şi intervenţie timpurie în autism din România. Centrul a fost inaugurat, astăzi, de Asociaţia HelpAutism, cu sprijinul Enel Cuore Onlus, a cărei donație de 50.000 de euro a permis renovarea şi utilarea sa completă.

Centrul HelpAutism, o adresă utilă, un orar: Bucureşti, strada Delea Nouă nr. 36, de luni până vineri, de la ora 9 la ora 19. Sloganul sub care activează Centrul HelpAutism este „Ajută-i să-ţi găsească propria lumină, Ajută-i să poată spune Te iubesc!”

”Începând de astăzi, în Centrul HelpAutism, 25 de copii cu tulburare de spectru autist vor beneficia zilnic, în mod gratuit, de intervenţie timpurie, iar un număr nelimitat de copii cu vârsta cuprinsă între 1 şi 4 ani de diagnoză precoce prin aplicare testelor internaţionale în autism ADOS şi ADI-R, evaluare psihologică complexă însoţită de plan de intervenţie individualizat precum şi servicii gratuite de consiliere psihologică adresate membrilor familiei”, anunță Asociaţia HelpAutism și Enel Cuore Onlus.

„Avem obligaţia de a proteja şi ajuta copiii, deoarece ei reprezintă viitorul societăţii în care trăim. Educaţia şi sprijinul social pentru dezvoltarea copiilor sunt doi dintre principalii piloni ai unei societăţi sănătoase. Am primit cu entuziasm iniţiativa Asociaţiei HelpAutism, întrucât poate face diferenţa pentru copiii cu astfel de nevoi, acoperind o arie a ajutorului social ce întâmpină neajunsuri”, a declarat Radu Coşarcă, director Relaţii Externe Enel România, în numele Enel Cuore.

Centrul HelpAutism oferă, pe lângă terapie individuală, programe de recuperarea variate precum kinetoterapie, terapie de grup, activităţi de terapie prin artă şi lucru manual, în timp ce părinţii copiilor cu autism vor beneficia de consiliere gratuită. În plus, vor fi organizate cursuri de pregătire şi instruire pentru cadrele didactice (din grădiniţe şi şcoli. Un număr tot mai mare de familii ce întâmpină această provocare vor putea beneficia, gratuit, de servicii specializate, ca parte a misiunii Asociaţiei HelpAutism.

Centrul HelpAutism îşi desfăşoară activitatea în Bucureşti, pe strada Delea Nouă nr. 36, de luni până vineri, de la ora 9.00 la ora 19.00, sub sloganul „Ajută-i să-ţi găsească propria lumină, Ajută-i să poată spune Te iubesc!”

Foto:  Biroul de presã – Enel România

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.