Hernia de disc afecteaza din ce in ce mai multi tineri. 8 din 10 romani se confrunta cu aceasta problema

1

Conform unor studii de specialitate, 8 din 10 romani au suferit cel putin odata de dureri de spate. La 1 din 5 acestea s-au transformat chiar in hernie de disc sau dureri cronice, resimtite pe perioade mai lungi de 3 luni.

In cazul acesta treburile deja se agraveaza, iar medicii spun ca o hernie de disc netratata la timp poate duce la paralizie. Iar aceasta se va trage dintr-o simpla durere de spate banala. Iata asadar ce se poate intampla daca nu tratam la timp durerile banale de spate.

Ce spun medicii in legatura cu durerile de spate

Durerile de spate sunt din ce in ce mai intalnite in zilele noastre. Acest lucru se datoreaza stilului de viata, dar si in mare parte pozitiei corporale pe care o avem cu totii la job (cel putin in cazul celor care lucreaza in birouri).

Se stie faptul ca durerile de spate sunt boala cea mai des intalnita in acest secol, alaturi de depresie. Insa acestea pot degenera rapid intr-o hernie de disc. Ce spun specialistii cu privire
la aceasta?

„Diagnosticul de hernie de disc este pus de catre chirurgii cerebro-neuro- spinali si tratamentul este efectuat de catre aceiasi specialisti. Datorita tehnologiei sanitare avansate in zilele noastre, se asigura un grad mare de succes in operatiile de hernie de disc si pacientii se intorc la viata lor normala in cel mai scurt timp. Insa in situatiile celor care au nevoie de operatie si fug de operatie, care nu se trateaza sau care amana tratamentul, exista riscul de a ramane paralizati”, spune doctorul Ümit Kepoğlu, specialist in neurochirurgie al Grupului International de Spitale Medical Park din Turcia.

Aveti grija si evitati principalele cauze care pot declansa hernia de disc

Hernia de disc este o afectiune ce apare ca urmare a insuficientei functionale a mijlocului. Altfel spus, toata lumea care are insuficienta functionala la mijloc prezinta riscul de a face hernie de disc.
Insa aceasta se poate instala si in urma stilului de viata neglijent. De exemplu, atunci cand va expuneti excesiv zona lombara la frig sau cand ridicati greutati mult mai mari decat limita stabilita de medici.

Daca nu ai grija de tine si nu vei evita aceste probleme, exista un risc suplimentar sa te trezestica nu te mai poti misca, datorita unor dureri de spate insuportabile. Ei bine, acestea nefiind tratate la timp pot degenera in hernie de disc, iar aceasta din urma nefiind tratata corespunzator, poti ramane paralizat.

Informeaza-te la medicii de specialitate pentru a afla mai multe detalii despre acest subiect si potejeaza-te impotriva factorilor de risc!

Hernia de disc se instaleaza din ce in ce mai des la tineri

Ultimele studii din domeniul medicinei au surprins pe multi dintre noi. Hernia de disc se instaleaza din ce in ce mai des la tineri, chiar si grupa de 17 – 23 ani fiind afectata. In timp ce
tinerii pot scapa de aceasta cu un stil de viata mai echilibrat, ce recomanda specialistii pentru publicul tinta principal suferind de aceasta boala?

Conform unui studiu, peste 90% dintre muncitorii din birouri sunt predispusi la dureri de spate cronice care se pot transforma cu usurinta intr-o hernie de disc. Cum pot evita ei acest
lucru si care sunt remediile pe care le propun specialistii pentru a indeparta durerea.

3 trucuri pentru a elimina durerile de spate

Te confrunti cu dureri de spate pe o perioada lunga? Ai descoperit ca te doare spatele din ce in ce mai tare in ultimele luni? Ar trebui sa-ti pui cateva semne de intrebare. Se pare ca te
indrepti spre o problema mai grava cu pasi rapizi.

Doctorii spun ca aceasta problema poate fi insa evitata. In primul rand, ar trebui sa ne schimbam stilul de viata pentru a evita intalarea acestor probleme. Insa, daca deja suferim
de dureri de spate, acest lucru nu ne va mai ajuta prea mult.

Kinetoterapia si sportul insa par a fi remedii extrem de eficiente. O sedinta de kinetoterapie, un masaj sau o ora de sport la sala (fara ridicarea greutatilor mari si fara maratoane sportive)
ar putea ajuta.

Alimentatia este si ea un factor extrem de important. Doctorii au demonstrat de-a lungul timpului ca o dieta echilibrata cu kilocalorii din carnuri sanatoase si cu o multime de carbohidrati si vitamine din fructe si legume pot asigura corpului nostru un mediu protectiv impotriva durerilor de spate.

Durerile de spate – problema numarul 1 in Romania

Nu doar corporatistii sufera de aceste dureri. De fapt, conform unui studiu, 1 din 5 adulti sufera de astfel de dureri, iar peste 80% din romani au suferit macar odata in viata de astfel
de dureri.

In aceste conditii, sfaturile medicului ar trebui sa devina legi pentru noi. Pentru a evita durerile de spate incercati astfel mai mult sport, o dieta echilibrata si un tratament alternativ pe baza centurilor speciale cu turmalina.

Share.

1 Comment

  1. Pingback: Hernia de disc afecteaza din ce in ce mai multi tineri. 8 din 10 romani se confrunta cu aceasta problema • VoxMedical | Viata si sanatate

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.