Hernia de disc - cauze, diagnostic, tratament

Hernia de disc – cauze, diagnostic, tratament

0

Durerile de spate aduc din ce in ce mai multi pacienti in cabinetele medicale iar hernia de disc este de cele mai multe ori responsabila pentru ele. Aceasta afectiune apare in timp.

Cuprins:

  1. Generalitati
  2. Cauze
  3. Diagnostic
  4. Tratament

Hernia de disc – cauze

Suferinta discului se refera la dezhidratarea lui, la lipsa de elasticitate, si de aici se ajunge la criza de lumbago, intepenenile dureroase de la nivelul zonei lombare.

Daca aceasta dezhidratare se insoteste de ruperea unui fragment de din disc si deplasarea lui catre radacina nervoasa, atunci apare hernia de disc si durerea de la spate coboara pe picior.

Acum cativa ani, media de varsta a celor care suferea de hernia de disc era pe la 45-50 de ani, acum insa tot mai multi tineri sunt diagnosticati cu hernie de disc.

Cele mai predispuse la aceasta afectiune sunt persoanele care stau foarte mult la birou. Unele miscari ale corpului, daca sunt facute fara pregatire, fara destula forta musculara, atunci se produce deplasarea discului si hernia de disc se petrece pe loc.

Hernia de disc – diagnostic

De aceea, un diagnostic cat mai corect este pus in urma unui examen RMN.Din punct de vedere imagistic, pe RMN se vede exact stadiul in care se afla hernia de disc, adica distrugerea care are loc la nivelul discului intervertebral, cat este de mare, in ce proportie afecteaza sau nu o radacina nervoasa.

Hernia de disc – tratament

Nu intotdeauna in cazul unei hernii de disc se ajunge la operatie, spun specialistii. Sunt din ce in ce mai multe metode care ne poate scapa de operatie. Exercitiile de fizioterapie pot intari musculatura, astfel incat sa previna deplasarea fragmentului de disc.

Zilnic, daca se efectueaza cate 30 de minute de activitate sportiva, care este oricum benefica pentru organism, poate ajuta si in cazul herniei de disc.

De asemenea, inotul sau mersul pe bicicleta sunt recomandate, fara a forta insa prin miscari fizice de lunga durata.

O alta metoda benefica este ozonoterapia, prin efectul antiinflamator, reduce aceasta inflamatie de la nivel local, determinand o usoara decompresie care are loc la nivelul nervului si practic, ajuta ca simptomele sa dispara.

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.