Hidratarea in sarcina – nevoi si realitate

Hidratarea in sarcina – nevoi si realitate

0

1433_articolMedLife îşi propunesă informeze femeile din România în ceea ce priveşte naşterea cât mai puțin traumatizantă şi influenţa „sănătăţii primare” asupra dezvoltării bebeluşului. În conferinţa de la Bucureşti de pe 1 octombrie 2012, dr. Michel Odent va discuta şi despre ceea ce ar fi indicat să facă o femeie însărcinată pentru a asigura bebeluşului o dezvoltare normală, încă din perioada sarcinii.

Rolul apei în toate etapele sarcinii este unul extrem de important, iar atunci când organismul mamei suferă de sete (fapt care arată că organismul este deja deshidratat) automat şi bebeluşul este afectat. Prezenţa apei în organism în cantităţi suficiente aduce numai beneficii, în timp ce lipsa sa poate determina multe dezechilibre atât pentru mama cât şi pentru bebeluş. În sarcină se recomandă un consum moderat de sare şi de aceea este indicat să se consume apa minerala naturală plată, pentru conţinutul scazut de sodiu.

Începând din momentul concepţiei, odată cu prima celula care se multiplică, celulele ar trebui să conţină 75% apă pentru a se dezvolta. De aceea, prezenţa apei este prima condiţie care ar trebui îndeplinită pentru ca bebeluşul să crească în perioada sarcinii. Exista studii care susţin ca o hidratare insuficientă a mamei în timpul sarcinii poate afecta creşterea în dimensiuni a bebeluşului din burtă.

Un element important în sarcină este lichidul amniotic. Nivelul acestui lichid determină dezvoltarea majorităţii organelor bebeluşului. Conform Asociaţiei Americane pentru Sarcină, dezhidratarea este o cauză a nivelului scăzut de lichid amniotic, ceea ce poate determina defecte ale fătului sau chiar pierderi de sarcină.

Există teorii care susţin faptul că „greţurile”  de dimineaţă ale femeii gravide sunt singurul mod prin care bebeluşul îşi “anunţă” mama că nu primeşte suficientă apă. Alte probleme de sănătate care apar din cauză că viitoarele mămici neglijează acest aspect, sunt: oboseala, umflarea mâinilor şi picioarelor, constipaţia, risc crescut de infecţii urinare, etc.

Un alt beneficiu major al apei în sarcină, este acela că ajută la absorbţia corectă şi eficientă a tuturor vitaminelor şi mineralelor pe care organismul le preia dintr-o alimentaţie sănătoasă, bazată pe multe fructe şi legume.

Mai multe detalii pe acest subiect vor fi oferite la conferința sustinuță de Dr. Michel Odent pe 1 octombrie 2012 la Bucureşti. Evenimentul este organizat de MedLife alături de Leagănul Vieţii şi Asociaţia pentru Naştere Naturală şi Alăptare,cu sprijinul Chicco și în parteneriat cu Alpha Bank, Apa Nova, Avon Baby, Dorna, Stem Sure; fiind recomandat de PRO TV – emisiunea “Ce se întâmplă doctore?”, revista “Ce se întâmplă doctore?”, și susținut de grupul Mediafax, The One, Gandul, Depici.ro, Sexgen.ro.

Sursa: Televiziunea Medicala

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.