Hipersexualitatea este boala sau libido prea mare?

Hipersexualitatea este boala sau libido prea mare?

0

dependenta de sexHipersexualitatea (dependenţa de sex) ar putea fi doar rezultatul unui libido ridicat și nu din cauza unei tulburări psihice, spun oamenii de știință.

 Hipersexualitatea, mai cunoscut sub numele de dependenţa de sex , este creșterea anormală a frecvenţei impulsurilor sexuale.

În timp ce alcoolul și drogurile pot provoca inhibiții sexuale la oameni, cei care suferă de dependență de sex nu au nevoie de un stimul artificial pentru a declanşa impulsurile lor.

Se crede că hipersexualitatea ar putea avea şi o cauză mentală, fiind o afecţiune psihică, asemenea tulburarii bipolare.
Specialistii au pus-o in legatura si cu unele tulburari de atasament sufletesc petrecute in copilarie, cu abuzul sau cu unele traume. Unii experti in domeniu au facut si propunerea ca aceasta dependenta sa fie inclusa intr-un manual al bolilor mentale, denumit “Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders” (DSM).

Potrivit PsychCentral , dependenţa sexuală ar putea fi, de asemenea, văzută ca şi tulburări de ataşament sufletesc petrecut în copilarie, ca abuzul sau ca unele traume. Unii exprţi au propus să fie inclus un diagnostic numit tulburare hypersexuală în anexa din Manualul de Diagnostic și Statistică a Tulburărilor Mentale (DSM).

Totusi, exista si voci care sustin ca hipersexualitatea nu trebuie considerata chiar o dependenţă de sex. Conform unei noi ipoteze, ea nu ar fi decat un libido crescut. În cadrul unui studiu efectuat, creierul celor care erau consideraţi dependenţi de sex nu raspundea în faţa unor imagini cu conţinut sexual asa cum răspunde creierul unei persoane dependente de droguri, de exemplu.

Astfel specialiştii au tras concluzia ca hipersexualitatea este doar un caz de libido crescut şi nu există ca afecţiune la nivel neurologic. Rezultatele cercetarii au aparut in revista “Socioaffective Neuroscience and Psychology”. În cadrul cercetării au fost studiate 52 de persoane, dintre care 13 femei.

Subiectii studiului au recunoscut ca sunt dependenţi de sex. În ciuda a ceea ce au crezut ei, în urma analizelor făcute inclusiv cu electroencefalograful, s-a constatat că nu exista o patologie în această privinţă, aşa cum afirmă doctorul Nicole Prause (universitatea din California), care a coordonat acest studiu.

sursa: http://www.inquisitr.com

 

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.